Kelner Mistrzem (PAKIET)

Termin
03.03
2020
Godzina
07:00
Czas trwania
16 godz.
Cena warsztatów
699,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 03.03.2020, 07:00
Termin zakończenia 04.03.2020, 23:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 12
Zakończenie zapisów 04.03.2020, 23:00
Cena za osobę 699,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 2
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


KELNER MISTRZEM SPRZEDAŻY I GOŚCINNOŚCI

I i II ETAP SZKOLENIA SPRZEDAŻOWEGO

TRENING MENTALNY,
GENEZA SUKCESU,
GOŚCINNOŚĆ

POLECANIE I SUGESTYWNA SPRZEDAŻ,
FOOD PAIRING,
ROZPOZNAWANIE POTRZEB GOŚCI



Dzięki szkoleniu:
- Poznasz zasady gościnności podczas obsługi Gości.
- Nabędziesz zdolność budowania dobrych relacji z Gośćmi
- Nauczysz się rozpoznawać typy Gości i umiejętnie dobierać do nich rodzaj obsługi
- Dowiesz się jak reagować na reklamację Gości


Program:

1. Czym jest dla mnie sprzedaż?

2. Jak zostać doradcą kulinarnym dla swoich Gości?

3. Rola komunikacji w procesie sprzedaży

4. Umiejętne polecanie

· algorytm 1-1-1

· algorytm 3-2-3

5. Umiejętne doradzanie

· sprzedaż aperitifów, drinków autorskich

· sprzedaż jedzenia

· sprzedaż win

· sprzedaż kaw, herbat, deserów

6. Cross selling np. sprzedaż produktów lokalnych

7. Sztuka zadawania właściwych pytań

· pytanie otwarte/zamknięte

· dopasowanie właściwych pytań do różnego rodzaju Gości

8. Rozpoznawanie i wyprzedzanie potrzeb Gości


Program:

1. Co to jest Gościnność

2. Wpływ gościnności na biznes i budowanie relacji z Gościem

3. „Sukces zaczyna się w głowie” – praca nad przekonaniami i wartościami

4. Pułapki podczas pierwszego kontaktu z Gościem

· projekcja

· o szybkim i wolnym myśleniu

5. Zrozumienie potrzeb i oczekiwań Gości

· zaspokajanie potrzeb Gości

· zaspokajanie ich oczekiwań

· zaspokajanie nierozpoznanych potrzeb

6. Podświadoma typologia Gości i zasady indywidualnej obsługi

· dla czego Goście siadają przy brudnym stole

7. Radzenie sobie w trudnych sytuacjach

· reklamacje

· czas oczekiwania

· „nie smakuje mi”

· „zjadłem, bo byłem głodny”



Metody szkoleniowe:
  • diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.

Szkolenie przeznaczone jest dla:
  • osób pracujących w restauracjach na stanowiskach kelner, obsługa Gości

Cena obejmuje:
  • materiały szkoleniowe
  • lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
  • konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
  • certyfikat ukończenia szkolenia
  • wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna





Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
699,00 zł / os 12