Kimchi - koreański skarb
Termin
24.10
2017
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
160,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 24.10.2017, 17:00 |
Termin zakończenia | 24.10.2017, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 20.08.2017, 10:00 |
Ilość miejsc | 16 |
Wolnych miejsc: | 16 |
Zakończenie zapisów | 24.10.2017, 17:00 |
Cena za osobę | 160,00 zł / os |
Kimchi to danie będące symbolem kultury koreańskiej, którego przepis jest przekazywany z pokolenia na pokolenie.
Znane także jako kimchee lub gimchi, to kiszone warzywa, uzupełnione licznymi przyprawami i różnymi dodatkami. Najważniejszą przyprawąjest świeża, sproszkowana koreańska papryka chili, nosząca nazwę gochugaru, dzięki której kimchi nabiera pikantności i zachowuje świeżość.
Menu:
1. Kimchi z kapusty pekińskiej
2. Kimchi z rzodkwi
3. Kimchi z ogórków
4. Placki z kimchi (pokażemy, że kimchi wykorzystuje się również jako składnik, a nie tylko osobne danie)
*** dla każdego uczestnika zapewnimy słoiki do 3 rodzajów kimchi
o poj 0,5 litra.Kuchnia koreańska będzie rządzić kulinarnym światem, bo jest zdrowa, pełna niezapomnianych smaków i aromatów.
Z tego powodu, nie mogło zabraknąć u nas sylwetki znanej m.in. z programu Top Chef Inessy.
Inessa Kim – Koreanka urodzona w Kazachstanie, język ojczysty: rosyjski, kraj zamieszkania: Polska. Lubi eksperymentować, a ostatnio bawi ją tworzenie nowych kompozycji smakowych.
Wspaniała, uśmiechnięta, pełna energii i kulinarnych inspiracji!
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!