Techniki posługiwania się nożem
Termin
19.03
2019
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
195,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 19.03.2019, 17:00 |
Termin zakończenia | 19.03.2019, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 5 |
Zakończenie zapisów | 19.03.2019, 23:00 |
Cena za osobę | 195,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapraszamy na drugie z cyklu warsztaty z Michałem Orłowskim, gdzie nauczycie się podstawowych technik pracy z nożem.
Po krótkim omówieniu teorii, Michał pokaże Wam kilka z wybranych technik krojenia (a jest ich kilkanaście),
wykorzystując je do przygotowania menu:
- Stek z rostbefu- trybowanie i porcjowanie wolowiny
- Ziolowa salsa z chilli - siekanie ziol, brunoise
- Fritter z batata - noisettes
- Chipsy z pietruchy i marchwi- vichy
- Warzywne Consomme z jajkiem poche- mirre poix// macedoine
- Jablkowy crumble z kruszonka- jardinere i julienne z jablka granny smith
Po krótkim omówieniu teorii, Michał pokaże Wam kilka z wybranych technik krojenia (a jest ich kilkanaście),
wykorzystując je do przygotowania menu:
- Stek z rostbefu- trybowanie i porcjowanie wolowiny
- Ziolowa salsa z chilli - siekanie ziol, brunoise
- Fritter z batata - noisettes
- Chipsy z pietruchy i marchwi- vichy
- Warzywne Consomme z jajkiem poche- mirre poix// macedoine
- Jablkowy crumble z kruszonka- jardinere i julienne z jablka granny smith
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506