Krewetkowy zawrót głowy

Termin
03.12
2024
Godzina
18:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 03.12.2024, 18:00
Termin zakończenia 03.12.2024, 21:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 5
Wolnych miejsc: 4
Zakończenie zapisów 03.12.2024, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


 
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne poświęcone krewetkom – królowym owoców morza. Pod okiem szefa kuchni Michała Orłowskiego uczestnicy poznają różnorodne techniki przygotowania krewetek w autorskich kompozycjach smakowych.

W trakcie warsztatów nauczymy się, jak komponować aromatyczne sosy i przyprawy, które idealnie podkreślą delikatność krewetek, a także jak przygotować je w różnych stylach – od wyrazistych i pikantnych po subtelnie kremowe.

To doskonała okazja, by odkryć pełen wachlarz smaków i tekstur oraz zdobyć nowe umiejętności, które wzbogacą kulinarny repertuar każdego uczestnika.
 

MENU:

  • Ravioli z krewetkami w delikatnym krewetkowym bisque
  • Krewetki argentyńskie w emulsji maślano winnej z pomidorkami cherry, chilli, czosnkiem, pietruszką
  • Krewetki w kokosowej panierce z sosem sweet chilli
  • Żółte curry z krewetką tygrysią
  • Skagen tost czyli krewetki zimnowodne z pastą jajeczną


  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 4