Królowa pierogów

Termin
26.01
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
195,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 26.01.2018, 17:00
Termin zakończenia 26.01.2018, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 30.01.2018, 14:00
Cena za osobę 195,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Och, jak my kochamy pierogi! Warsztat poprowadzi Królowa Pierogów Joanna Jakubiuk słynąca z najlepszych pierogów w Polsce.
Na warsztatach będziemy razem:
* zagniatać/wałkować/lepić czyli poznawać tajniki pierogowego ciasta
* faszerować/nadziewać/smakować czyli odkryjemy się z czego się składa pierogowe serce
* będą pierogi pieczone i gotowane z różnymi dodatkami:
  1. tatarski pierekaczewnik czyli pieróg olbrzymi z gęsiną
  2. mazowieckie szlachcice czyli pierogi z ziemniakami, cebulą i boczkiem.
  3. śliwka z orzechami, miodem i goździkami 
  4. wędzona makrela z ogórkiem kiszonym w lekkim bulionie
  5. biała kiełbasa z majerankiem pieczoną cebulą w sosie z pieczonych jabłek z chrzanem
  6. dynia w palonym maśle z szałwią


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
195,00 zł / os 20