Kuchnia francuska

Termin
02.12
2017
Godzina
16:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 02.12.2017, 16:00
Termin zakończenia 02.12.2017, 19:00
Rozpoczęcie zapisów 20.08.2017, 10:00
Ilość miejsc 16
Wolnych miejsc: 16
Zakończenie zapisów 02.12.2017, 16:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły





KUCHNIA FRANCUSKA

Bogactwo warzyw, owoców oraz najlepsze wina ukształtowały tę bogatą i smaczną kuchnię. Francuscy kucharze co do szczegółu opanowali sztukę kulinarną. I choć współczesny nowy trend młodych kucharzy różni się od prawdziwej starofrancuskiej kuchni, to jest nadal arcydziełem i sztuką nad sztuki. Kuchnia ta to przede wszystkim wykwintne potrawy, ale także proste dania, które zachwycają smakiem i aromatem, to kulinarna awangarda wyznaczająca kierunki poszukiwań, słynne nouvelle cuisine.
Kulinarne kreacje Klaudia Budny pozwolą Ci zasmakować w różnicach między południem tego kraju, a północą. Między Burgundią a Prowansją.

MENU:

Przystawka:

- Patee z kurzych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli na bagietce

Zupa:

- Tradycyjna francuska zupa cebulowa z grzanką i serem gruyere

Danie główne:

- Dorsz/Dorada z sosem beurre blanc z mulami, puree selerowe

Deser:

- Fondant czekoladowy z kulis malinowym

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 

* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! 
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy 
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info: 
501 245 218
506 048 506


ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
250,00 zł / os 16