Kuchnia francuska
Termin
02.12
2017
Godzina
16:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 02.12.2017, 16:00 |
Termin zakończenia | 02.12.2017, 19:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 20.08.2017, 10:00 |
Ilość miejsc | 16 |
Wolnych miejsc: | 16 |
Zakończenie zapisów | 02.12.2017, 16:00 |
Cena za osobę | 250,00 zł / os |
KUCHNIA FRANCUSKA
Bogactwo warzyw, owoców oraz najlepsze wina ukształtowały tę bogatą i smaczną kuchnię. Francuscy kucharze co do szczegółu opanowali sztukę kulinarną. I choć współczesny nowy trend młodych kucharzy różni się od prawdziwej starofrancuskiej kuchni, to jest nadal arcydziełem i sztuką nad sztuki. Kuchnia ta to przede wszystkim wykwintne potrawy, ale także proste dania, które zachwycają smakiem i aromatem, to kulinarna awangarda wyznaczająca kierunki poszukiwań, słynne nouvelle cuisine.
Kulinarne kreacje Klaudia Budny pozwolą Ci zasmakować w różnicach między południem tego kraju, a północą. Między Burgundią a Prowansją.
MENU:
Przystawka:
- Patee z kurzych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli na bagietce
Zupa:
- Tradycyjna francuska zupa cebulowa z grzanką i serem gruyere
Danie główne:
- Dorsz/Dorada z sosem beurre blanc z mulami, puree selerowe
Deser:
- Fondant czekoladowy z kulis malinowym
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!