Kuchnia gruzińska

Termin
08.10
2020
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
230,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 08.10.2020, 17:00
Termin zakończenia 08.10.2020, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 08.10.2020, 19:00
Cena za osobę 230,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Gruzja jest jednym z tych miejsc, które z powodzeniem można nazwać rajem na ziemi, a ten kto choć raz ją odwiedzi – będzie chciał tam wrócić.

Jeśli chcesz doświadczyć smaków Gruzji, nie szukaj modnych restauracji daj się ponieść przygodzie i gotuj z Gagik Grigoryan, który zaprosi Was do wspólnego przygotowania gruzińskich potraw.

Nie wiecie, co to jest? Zapraszamy na warsztaty.

Co przygotujemy? 

Same gruzińskie specjały m.in.: 

Przystawka
- Pchali ze szpinakiem - warzywa mieszane w paście z orzechów włoskich razem z przyprawami gruzińskimi (uccho-suneli, chmieli-suneli,szafran imieretyński), świeżą kolendrą i pestkami granatu.

Dania główne:

- Chinkali - pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem
wieprzowo-wołowym/baraniną z własnym bulionem w środku.
- Tolma - zmielone mięso wołowo-wieprzowe zawijane w liście winogrona podawane razem z sosem czosnkowym

Deser:

- Czurczchela - nadziewany na nitce orzech laskowy moczony w czekoladzie.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
230,00 zł / os 11