Kuchnia indyjska

Termin
25.11
2019
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
220,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 25.11.2019, 17:00
Termin zakończenia 25.11.2019, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 10
Zakończenie zapisów 25.11.2019, 23:00
Cena za osobę 220,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Wiele czynników złożyło się na powstanie współczesnej sztuki kulinarnej Indii i na sposób odżywiania się mieszkańców tego ogromnego kraju (kuchnia indyjska).
Indie zamieszkują liczne narodowości, społeczności, wyznawcy wielu religii, mówiący różnymi językami.
Ogromny wpływ na sposób odżywiania się wywołały wierzenia religijne.

Mówiąc więc o kuchni indyjskiej mamy na myśli głównie kuchnie istniejące w Indiach.
Wszystkie one stanowią dorobek Indusów i aczkolwiek różnią się niekiedy bardzo, to jednak na świecie znane są jako kuchnia indyjska.
Ich wspólną cechą są indyjskie produkty spożywcze, a przede wszystkim specyficzne przyprawy.

Menu:
  • ZIEMNIAK PO INDYJSKU – to menu to absolutna petarda!
  • ALOO PARANTHA – słynne indyjskie placki śniadaniowe z ziemniakami
  • CUCUMBER RAITA – dip jogurtowo – ogórkowy do paranthy
  • CURRY JEERA ALOO – czyli jak odczarować nudne ziemniaki, które zostały nam po obiedzie
  • ALOO BONDA – słynna indyjska przekąska z ulic Delhi
  • ALOO PAKORA – czyli jeśli w domu potrzebujesz na szybko przekąskę dla znajomych!
  • ALOO CHAT – Ziemniaki, które można potraktować zarówno jako przekąskę albo jako niebanalny dodatek do obiadu, który zachwyci wszystkich domowników!
  • DIP z kolendry, mięty, granatu i chilli – czyli dip który uzupełni nam smak każdej z powyższych potraw
 
Jest to menu szczególnie bliskie sercu Tapiego ponieważ na tych daniach się on wychowywał. Z każdym daniem wiąże się jakaś historia i darzy je wielkim sentymentem.


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
220,00 zł / os 10