Kuchnia koreańska
Termin
26.09
2017
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
180,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 26.09.2017, 17:00 |
Termin zakończenia | 26.09.2017, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 20.08.2017, 10:00 |
Ilość miejsc | 16 |
Wolnych miejsc: | 15 |
Zakończenie zapisów | 26.09.2017, 17:00 |
Cena za osobę | 180,00 zł / os |
Pikantne smaki - to główna cecha, która definiuje tę kuchnie. Podstawowym składnikiem tej kuchni jest ryż, a dodatkiem do niego przeważnie mięso, warzywa, ryby oraz wszelkiego rodzaju pasty. Nieodłącznym składnikiem dań Korei jest oczywiście Kimchi. Choć Korea bazuje na smakach niezwykle pikantnych to dba o ich równoważenie. Przyprawy, które nadają specyficzny smak przenosząc wprost do Korei są np. czosnek, chili, zielona cebula, imbir, sezam oraz żeń-szeń.
Menu:
- Chapchae - makaron z batatów z wołowiną i warzywami
- Zupa z kimchi
- Bibimbab - ryż z jajkiem, wołowiną i warzywami
- Lody z zielonej herbaty
Z tego powodu, nie mogło zabraknąć u nas sylwetki znanej m.in. z programu Top Chef Inessy.
Inessa Kim – Koreanka urodzona w Kazachstanie, język ojczysty: rosyjski, kraj zamieszkania: Polska. Lubi eksperymentować, a ostatnio bawi ją tworzenie nowych kompozycji smakowych.
Wspaniała, uśmiechnięta, pełna energii i kulinarnych inspiracji!
Kuchnia koreańska będzie rządzić kulinarnym światem, bo jest zdrowa, pełna niezapomnianych smaków i aromatów.
Z tego powodu, nie mogło zabraknąć u nas sylwetki znanej m.in. z programu Top Chef Inessy.
Inessa Kim – Koreanka urodzona w Kazachstanie, język ojczysty: rosyjski, kraj zamieszkania: Polska. Lubi eksperymentować, a ostatnio bawi ją tworzenie nowych kompozycji smakowych.
Wspaniała, uśmiechnięta, pełna energii i kulinarnych inspiracji!
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!