Kuchnia koreańska
Termin
06.02
2019
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
195,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 06.02.2019, 17:00 |
Termin zakończenia | 06.02.2019, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 13.08.2017 |
Ilość miejsc | 11 |
Wolnych miejsc: | 7 |
Zakończenie zapisów | 06.02.2019 |
Cena za osobę | 195,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Kuchnia koreańska jest bezwątpienia jedną z najzdrowszych kuchni świata. W bardzo szybkim tempie zdobywa popularność w wielu krajach.
Podobnie jak kuchnie innych krajów Dalekiego Wschodu, opiera się głównie na ryżu i makaronie z dodatkiem dań zwanych banchan, sporządzonych z warzyw, mięsa oraz z soi pod różną postacią. Narodowe danie to kimchi, pikantne danie z kiszonej kapusty lub innych warzyw, spożywana prawie codziennie.
Dla nas gotuje niezastąpiona Inessa Kim.
MENU:
1. Oi muchim - surówka z ogórka
2. Yukgaejang - obłędnie pyszna rozgrzewająca zupa z wołowiny, warzyw i makaronu z batatów
3. Dakboggeumtang - gulasz z kurczaka i warzyw z koreańskimi przyprawami
4. Kamjajeon - chrupiący koreański placek ziemniaczany
5. Patbingsu - deser lodowy z pastą z czerwonej fasoli i owocami
Dla nas gotuje niezastąpiona Inessa Kim.
MENU:
1. Oi muchim - surówka z ogórka
2. Yukgaejang - obłędnie pyszna rozgrzewająca zupa z wołowiny, warzyw i makaronu z batatów
3. Dakboggeumtang - gulasz z kurczaka i warzyw z koreańskimi przyprawami
4. Kamjajeon - chrupiący koreański placek ziemniaczany
5. Patbingsu - deser lodowy z pastą z czerwonej fasoli i owocami
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506