Kuchnia Tajska wg Snecza

Termin
23.01
2020
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 23.01.2020, 17:00
Termin zakończenia 23.01.2020, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 6
Wolnych miejsc: 0
Zakończenie zapisów 23.01.2020, 23:00
Cena za osobę 210,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Tajska kuchnia
Nie bez powodu tajska kuchnia uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie.
Niezwykłe smaki i aromaty, ogromna różnorodność oraz zamiłowanie tajów do dobrego jedzenia sprawią, że z chęcią spędzisz czas na naszych warsztatach kulinarnych.

Do najbardziej charakterystycznych cech tajskiej kuchni należy obfite stosowanie ziół i przypraw, w tym chili, limonki, imbiru, trawy cytrynowej i wszechobecnego sosu rybnego.

Ta mieszanka aromatów jest nie do pomylenia z żadną inną na świecie. 
 
MENU:
- TOM KHA GAI - Tajska zupa na bazie mleka kokosowego trawy cytrynowej, kafiru i imbiru z kurczakiem i boczniakiem
- PAD THAI KUNG - Makaron ryżowy smażony metodą Stir-Fry z krewetkami, w sosie na bazie tamaryndowca, z dodatkiem, kiełków fasoli Mung, orzechów, kolendry i chili
- KHAO NIAOW MA MUANG (Mango sticky rice) - Kleisty ryż gotowany w mleku kokosowym z dodatkiem pulpy mango i świeżego mango
 
 
 
 
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
210,00 zł / os