Kurczak

Termin
14.11
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 14.11.2024, 17:00
Termin zakończenia 14.11.2024, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 12
Zakończenie zapisów 14.11.2024, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Zapraszamy na wyjątkowy warsztat kulinarny poświęcony sztuce przyrządzania dań z kurczaka, prowadzony przez mistrza kulinarnego – Macieja Ostrowskiego.

W trakcie warsztatu odkryjesz różnorodne techniki przygotowywania kurczaka w kilku unikalnych odsłonach, które idealnie wpasują się zarówno w codzienną kuchnię, jak i na specjalne okazje.

Podczas zajęć nauczysz się, jak wydobyć pełnię smaku z różnych części kurczaka, łącząc je z delikatnymi, aksamitnymi dodatkami oraz lekkimi sosami. Przygotujemy wykwintne dania, w których subtelne puree z warzyw spotka się z idealnie doprawionymi elementami drobiu, a całość dopełnią delikatne warzywa w maślanych emulsjach.

W menu znajdą się także lżejsze, inspirowane światowymi kuchniami potrawy, gdzie kurczak podany będzie w aromatycznych bulionach oraz wyśmienitych zupach z nutą egzotyki. Nauczysz się technik grillowania, które pozwolą na wydobycie soczystości i pełni smaku z udka z kurczaka oraz odpowiedniego komponowania świeżych dodatków takich jak chrupiące warzywa i aromatyczne sosy.

Nie zabraknie również eksperymentów z przyprawami i dodatkami, które nadadzą daniom nowoczesny, niebanalny charakter. Przygotujemy przekąski i potrawy z kurczaka, które zachwycą zarówno pod względem smaku, jak i tekstury – od delikatnych, soczystych kawałków drobiu, po chrupiące skrzydełka podane z pikantnym sosem owocowym.


Zapraszamy na kuchnię autorską Macieja Ostrowskiego. 



Menu:
 
  • Supremme z kurczaka, puree z pietruszki, groszek w emulsji maślanej.
  • Bulion w stylu PHO z warzywami i makaronem ryżowym.
  • Udko z kurczaka z grilla, grillowana sałata rzymska, sos Cezar, pomidorki cherry, grzanka, bekon.
  • Souvlaki, tzatzyki, pasta z pieczonego bakłażana i papryki.
  • Chrupiące skrzydełka, chutney mango chili.


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 12