Kurczak

Termin rozpoczęcia | 14.11.2024, 17:00 |
Termin zakończenia | 14.11.2024, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 12 |
Zakończenie zapisów | 14.11.2024, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapraszamy na wyjątkowy warsztat kulinarny poświęcony sztuce przyrządzania dań z kurczaka, prowadzony przez mistrza kulinarnego – Macieja Ostrowskiego.
W trakcie warsztatu odkryjesz różnorodne techniki przygotowywania kurczaka w kilku unikalnych odsłonach, które idealnie wpasują się zarówno w codzienną kuchnię, jak i na specjalne okazje.
Podczas zajęć nauczysz się, jak wydobyć pełnię smaku z różnych części kurczaka, łącząc je z delikatnymi, aksamitnymi dodatkami oraz lekkimi sosami. Przygotujemy wykwintne dania, w których subtelne puree z warzyw spotka się z idealnie doprawionymi elementami drobiu, a całość dopełnią delikatne warzywa w maślanych emulsjach.
W menu znajdą się także lżejsze, inspirowane światowymi kuchniami potrawy, gdzie kurczak podany będzie w aromatycznych bulionach oraz wyśmienitych zupach z nutą egzotyki. Nauczysz się technik grillowania, które pozwolą na wydobycie soczystości i pełni smaku z udka z kurczaka oraz odpowiedniego komponowania świeżych dodatków takich jak chrupiące warzywa i aromatyczne sosy.
Nie zabraknie również eksperymentów z przyprawami i dodatkami, które nadadzą daniom nowoczesny, niebanalny charakter. Przygotujemy przekąski i potrawy z kurczaka, które zachwycą zarówno pod względem smaku, jak i tekstury – od delikatnych, soczystych kawałków drobiu, po chrupiące skrzydełka podane z pikantnym sosem owocowym.
Zapraszamy na kuchnię autorską Macieja Ostrowskiego.
Menu:
- Supremme z kurczaka, puree z pietruszki, groszek w emulsji maślanej.
- Bulion w stylu PHO z warzywami i makaronem ryżowym.
- Udko z kurczaka z grilla, grillowana sałata rzymska, sos Cezar, pomidorki cherry, grzanka, bekon.
- Souvlaki, tzatzyki, pasta z pieczonego bakłażana i papryki.
- Chrupiące skrzydełka, chutney mango chili.
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506