LETNIA AKADEMIA KULINARNA

Termin
26.08
2024
Godzina
08:00
Czas trwania
7 godz.
Cena warsztatów
790,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 26.08.2024, 08:00
Termin zakończenia 30.08.2024, 15:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 10
Wolnych miejsc: 8
Zakończenie zapisów 30.08.2024, 23:00
Cena za osobę 790,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


SMAKUJEMY LATO

Stawiamy na samodzielność, otwartość na nowe smaki i zdrowe nawyki.

Umiejętność gotowania daje dzieciom moc i poczucie sukcesu, usamodzielnia je i uczy dokonywania zdrowszych wyborów. Nasze zajęcia są praktyczne, ciekawe, prowadzone z uważnością i zaangażowaniem.

Uczą prostych technik kulinarnych, niemarnowania żywności. Otwierają na nowe smaki i przynoszą radość z gotowania.

To nauka przez zabawę, bo w takich warunkach łatwiej zapamiętujemy i rozbudzamy ciekawość.

Twoje dziecko spędzi w fascynujący sposób czas, pozna tajniki kulinariów, spotka rówieśników, odsunie na bok wakacyjną nudę.

A może odkryje w sobie talent i pasję na miarę wielkich szefów kuchni? Kto wie!


Terminy 5-dniowych zajęć kulinarnych


- 29 lipiec do 02 sierpnia 2024
- 26 sierpnia do 30 sierpnia 2024



8:00 - 8:30
- Zbiórka grupy kulinarnej
8:30 - 10:30 - Przygotowanie i konsumpcja śniadania
10:30 - 11:00 - Gry i zabawy kulinarne i integracyjne
11:00 - 13:30 - Przygotowanie i konsumpcja obiadu
13:30 - 14:00 - Gry i zabawy kulinarne i integracyjne
14:00 - 15:30 - Podwieczorek
15:30 - 16:00 - Oczekiwanie na odbiór rodziców


• Planujemy jeden dzień „Jedziemy na piknik” w plenerze w Przylepie. Przygotujemy posiłek na wynos. Dojazd autobusem MZK.
Będziemy obserwować pogodę i wtedy wybierzemy dzień piknikowy.

Wkrótce podamy szczegółowy plan gotowania.

Dzieci w wieku od 7 do 13 lat
• Opłacone ubezpieczenie NW dla każdego dziecka
• Minimalna ilość uczestników – 10 dzieci
• Dla każdego dziecka w prezencie czapka szefa kuchni i dyplom ukończenia zajęć kulinarnych.




Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
790,00 zł / os 8