LETNIA AKADEMIA KULINARNA
Termin
26.08
2024
Godzina
08:00
Czas trwania
7 godz.
Cena warsztatów
790,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 26.08.2024, 08:00 |
Termin zakończenia | 30.08.2024, 15:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 10 |
Wolnych miejsc: | 8 |
Zakończenie zapisów | 30.08.2024, 23:00 |
Cena za osobę | 790,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
SMAKUJEMY LATO
Stawiamy na samodzielność, otwartość na nowe smaki i zdrowe nawyki.
Umiejętność gotowania daje dzieciom moc i poczucie sukcesu, usamodzielnia je i uczy dokonywania zdrowszych wyborów. Nasze zajęcia są praktyczne, ciekawe, prowadzone z uważnością i zaangażowaniem.
Uczą prostych technik kulinarnych, niemarnowania żywności. Otwierają na nowe smaki i przynoszą radość z gotowania.
To nauka przez zabawę, bo w takich warunkach łatwiej zapamiętujemy i rozbudzamy ciekawość.
Twoje dziecko spędzi w fascynujący sposób czas, pozna tajniki kulinariów, spotka rówieśników, odsunie na bok wakacyjną nudę.
A może odkryje w sobie talent i pasję na miarę wielkich szefów kuchni? Kto wie!
Terminy 5-dniowych zajęć kulinarnych
- 29 lipiec do 02 sierpnia 2024
- 26 sierpnia do 30 sierpnia 2024
8:00 - 8:30 - Zbiórka grupy kulinarnej
8:30 - 10:30 - Przygotowanie i konsumpcja śniadania
10:30 - 11:00 - Gry i zabawy kulinarne i integracyjne
11:00 - 13:30 - Przygotowanie i konsumpcja obiadu
13:30 - 14:00 - Gry i zabawy kulinarne i integracyjne
14:00 - 15:30 - Podwieczorek
15:30 - 16:00 - Oczekiwanie na odbiór rodziców
• Planujemy jeden dzień „Jedziemy na piknik” w plenerze w Przylepie. Przygotujemy posiłek na wynos. Dojazd autobusem MZK.
Będziemy obserwować pogodę i wtedy wybierzemy dzień piknikowy.
Wkrótce podamy szczegółowy plan gotowania.
Dzieci w wieku od 7 do 13 lat
• Opłacone ubezpieczenie NW dla każdego dziecka
• Minimalna ilość uczestników – 10 dzieci
• Dla każdego dziecka w prezencie czapka szefa kuchni i dyplom ukończenia zajęć kulinarnych.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506