Dzień matki - Makaronowe szaleństwo
Termin rozpoczęcia | 25.05.2021, 17:00 |
Termin zakończenia | 25.05.2021, 19:30 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 12 |
Zakończenie zapisów | 25.05.2021, 23:00 |
Cena za osobę | 75,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
DZIEŃ MATKI!
Warsztaty makaronowe dla dzieci i mam!
Nauka przez zabawę i zaspokajanie ciekawości.
Gotowanie dla dzieci pobudza kreatywność i ciekawość świata, zwiększa też świadomość kulinarną dzieci, które będą bardziej otwarte na nowe smaki i zapachy.
Dzieci będą miały całkowitą wolność oraz wsparcie podczas tworzenia swojego makaronu.Poznamy technikę ręcznego wyrabiania makaronu, począwszy od tworzenia ciasta, aż do gotowania, a na koniec podamy i wspólnie zjemy nasz makaron.
Po zakończeniu warsztatów dzieci wezmą do domu porcję przygotowanego makaronu w swoich pudełkach.
Na warsztatach będziemy używać oryginalnego włoskiego sprzętu najwyższej jakości.
Wykorzystamy włoskie mąki, świeże, ekologiczne produkty oraz naturalne barwniki superfoods, takie jak kurkuma, burak i nać pietruszki (barwniki mają niewielki wpływ na klasyczny smak makaronu).
Warsztatowe danie: tęczowe spaghetti alla marinara
Co zrobimy?
- Pobawmy się kolorowym makaronem!
- Podczas warsztatów każdy uczestnik postara się samemu zrobić ciasto.Do dyspozycji dzieci będą 4 kolory ciasta makaronowego: żółty, pomarańczowy, różowy i zielony.
- Następnie spróbujemy paru świeżych ziół i poznamy ciekawostki dotyczące Włoch.
- Każdy nauczy się robić farfalle i garganelli, spaghetti i tagliatelle.
- Zrobimy tęczowe spaghetti alla marinara i zjemy je wspólnie na koniec warsztatów.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506