Dzień matki - Makaronowe szaleństwo

Termin
25.05
2021
Godzina
17:00
Czas trwania
2 godz.
Cena warsztatów
75,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 25.05.2021, 17:00
Termin zakończenia 25.05.2021, 19:30
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 12
Zakończenie zapisów 25.05.2021, 23:00
Cena za osobę 75,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


DZIEŃ MATKI!

Warsztaty makaronowe dla dzieci i mam!

Nauka przez zabawę i zaspokajanie ciekawości.

Gotowanie dla dzieci pobudza kreatywność i ciekawość świata, zwiększa też świadomość kulinarną dzieci, które będą bardziej otwarte na nowe smaki i zapachy.

Dzieci będą miały całkowitą wolność oraz wsparcie podczas tworzenia swojego makaronu.Poznamy technikę ręcznego wyrabiania makaronu, począwszy od tworzenia ciasta, aż do gotowania, a na koniec podamy i wspólnie zjemy nasz makaron.

Po zakończeniu warsztatów dzieci wezmą do domu porcję 
przygotowanego makaronu w swoich pudełkach.

Na warsztatach będziemy używać oryginalnego włoskiego sprzętu 
najwyższej jakości.

Wykorzystamy włoskie mąki, świeże, ekologiczne produkty oraz naturalne barwniki superfoods, takie jak kurkuma, burak i nać pietruszki (barwniki mają niewielki wpływ na klasyczny smak makaronu).


Warsztatowe danie: tęczowe spaghetti alla marinara

Co zrobimy?

  • Pobawmy się kolorowym makaronem!
  • Podczas warsztatów każdy uczestnik postara się samemu zrobić ciasto.Do dyspozycji dzieci będą 4 kolory ciasta makaronowego: żółty, pomarańczowy, różowy i zielony.
  • Następnie spróbujemy paru świeżych ziół i poznamy ciekawostki dotyczące Włoch.
  • Każdy nauczy się robić farfalle i garganelli, spaghetti i tagliatelle.
  • Zrobimy tęczowe spaghetti alla marinara i zjemy je wspólnie na koniec warsztatów.

 
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
75,00 zł / os 12