Meksyk

Termin
06.02
2021
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 06.02.2021, 17:00
Termin zakończenia 06.02.2021, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 12
Zakończenie zapisów 06.02.2021, 23:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra



Warszaty kulinarne poprowadzone przez rodowitą meksykankę
Chef Isabel Balderas
 
Co należy wymieszać na talerzu, aby powstał na nim niezły meksyk? Wiadomo, potrzeba sporo kukurydzy, fasoli, papryki chili, a także mięsa, najlepiej mielonego. To wszystko zawinięte w placek i polane salsą albo guacamole stanowi kwintesencję kuchni meksykańskiej. Tak niewiele składników, a ile dań, które można z nimi przyrządzić. Przekonajcie się, jakie dania z Meksyku serwuje Isabela.

 
Menu:
 
  • Sopa de tortilla. Zupa z pomidory, tortilla kukurydziana, awokado i papryka pasilla.
  • Ceviche. Dorsze marynowane w cytrusach, z pomidory, awokado jalapeño i kolendra.
  • Tacos al pastor. Ręcznie robione tortilla kukurydziana z wieprzowina w marynacie achiote.
  • Salsa verde. Sos z tomatillo z kolendrą i jalapeño.
  • Churros. Meksykańskie pączki z sosem czekoladowe.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
250,00 zł / os 12