PAKIET KULINARNY 2022
Termin
27.06
2022
Godzina
09:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
350,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 27.06.2022, 09:00 |
Termin zakończenia | 12.08.2022, 12:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 12 |
Zakończenie zapisów | 31.08.2022, 19:00 |
Cena za osobę | 350,00 zł / os |
Lokalizacja |
W plenerze
Przytok Tennis Club
|
PAKIET KULINARNY NA PÓŁKOLONIACH 2022
Po raz kolejny Studio kulinarne Look&Cook zaprasza dzieci w wieku 8-16 lat do Przytoku na 5-dniowe plenerowe warsztaty kulinarne w czasie wakacji.
Na terenie Pola Golfowego i Akademii Tenisa gotujemy i korzystamy z dobrodziejstw przyrody.
Już po jednym turnusie wspólnej pracy i zabawy, dzieci będą w stanie przygotować 5 smakowitych śniadań i 5 równie niezwykłych obiadów, zamieniając się w domu w prawdziwych szefów kuchni.
Pełne pasji wspólne gotowanie dostarczy dzieciom wielu niecodziennych, kulinarnych atrakcji i radości
* Warsztaty kulinarne prowadzi Zosia Zaborowska, finalistka Master Chef Junior lub Patrycja Racinowska-Kollataj ze Studia Kulinarnego Look&Cook
* Półkolonie będą realizowane zgodnie z wytycznymi przeciwepidemicznymi GIS, MZ i MEN w zakresie zapewnienia dzieciom bezpiecznych warunków wypoczynku.
Ramowy plan dnia pakietu kulinarnego
9:00 - 9:15 Zebranie grupy
zajęcia tematyczne
wspólne gotowanie obiadu i podwieczorku
obiad
podwieczorek
od godz. 12:00 odbiór uczestników
W tym roku organizujemy łącznie 7 turnusów półkolonii:
I turnus 27.06 - 01.07.2022
II turnus 04.07 - 08.07.2022
III turnus 11.07 - 15.07.2022
IV turnus 18.07 - 22.07.2022
V turnus 25.07 - 29.07 2022
VI turnus 01.08 - 05.08.2022
VII turnus 08.08 - 12.08.2022
Szczegóły:
Opieka w ramach pakietu kulinarnego w godzinach 9:00 - 12:00.
Wiek: 8-16 lat.
Koszt: 350 zł brutto. W cenę zajęć wliczone są posiłki (obiad, podwieczorek) atrakcje, opieka trenerów kulinarnych, ubezpiecznie od NNW.
Po zeszłorocznej kulinarnej eskapadzie po sześciu kontynentach, tego lata stawiamy na potrawy sprawdzone i proste, oparte o zdrowe, lokalne produkty.
Spożywane ze smakiem przez wszystkich małych i dużych - czas na kuchnię polską z małym skokiem w bok.
Bo bez włoskiej pizzy obejść się nie może!
Dzień I
Menu kulinarne:
- Rosół z własnoręcznie robionym makaronem
- Okrąglutkie pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem i mizerią.
Dzień II
Menu kulinarne:
- Pomidorowa z ryżem
- Grilowane podudzie z kurczaka, ziemniaki opiekane w mundurkach,
surówka z marchwi i jabłek
- drożdżowe bułeczki z posypką
Dzień III
Menu kulinarne:
- Zupa Minestrone (włoska zupa jarzynowa)
- Pizza margherita
- Tiramisu w słoiczku
Dzień IV
Menu kulinarne:
- Zupa krem pieczarkowy z grzankami
- Kolorowe naleśniki z różnymi farszami
- Deser owocowy z bitą śmietaną
Dzień V
Menu kulinarne:
- Zupa ogórkowa
- Kluseczki: kopytka z sosem pieczarkowym, leniwe z sosem
malinowym
- Muffinki
Zadzwoń, by zapytać o szczegóły: +48 501 245 218