Pasta Fresca Italiana

Termin
06.03
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 06.03.2025, 17:00 |
Termin zakończenia | 06.03.2025, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 5 |
Wolnych miejsc: | 3 |
Zakończenie zapisów | 06.03.2025, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Pasta Fresca Italiana to warsztat, który przenosi uczestników w świat autentycznych smaków kuchni włoskiej. Pod okiem mistrza sztuki kulinarnej, Nicola Palladiniego, poznasz tajniki przygotowywania świeżego ciasta i różnych rodzajów makaronu.
Zajęcia skupiają się na tradycyjnych technikach, które podkreślają znaczenie najwyższej jakości składników i precyzji wykonania.
To wyjątkowa okazja, aby zgłębić subtelności smaków, aromatów i tekstur charakterystycznych dla włoskiej tradycji kulinarnej, doskonaląc swoje umiejętności i czerpiąc inspirację z bogatego dziedzictwa śródziemnomorskiej kuchni.
Zajęcia skupiają się na tradycyjnych technikach, które podkreślają znaczenie najwyższej jakości składników i precyzji wykonania.
To wyjątkowa okazja, aby zgłębić subtelności smaków, aromatów i tekstur charakterystycznych dla włoskiej tradycji kulinarnej, doskonaląc swoje umiejętności i czerpiąc inspirację z bogatego dziedzictwa śródziemnomorskiej kuchni.
MENU:
- Fettucine nere con le cozze - czarne fettuccine, barwione atramentem kałamarnicy, podawane z soczystymi małżami w aromatycznym sosie winno-czosnkowym. To danie, które zaskoczy Twoich gości i sprawi, że poczujesz się jak w nadmorskiej trattorii!
- Lasagne 4 formaggi - klasyczna włoska lasagna, wypełniona czterema rodzajami sera, która rozpieści Twoje zmysły i sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą ucztą!
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506