Pasta i wino

Termin
14.10
2020
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
200,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 14.10.2020, 17:00
Termin zakończenia 14.10.2020, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 8
Zakończenie zapisów 14.10.2020, 23:00
Cena za osobę 200,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Warsztaty pasta i wino!
 
Warsztaty, które zachęcają do zabawy jedzeniem i udowadniają, że
przygotowywanie jedzenia to sztuka, w której można popuścić wodze fantazji. Te warsztaty pobudzą nie tylko Twoje kubki makowe, ale również Twoją kreatywność! Będzie przepysznie i na luzie. Tu chodzi o jedzenie, ale również o niezapomnianą zabawę.
 

Warsztatowe menu:

  • Tagliolini w klasycznej włoskiej odsłonie — cacio e pepe
  • Pierożki z ricottą skąpane w maśle z szałwią
 
Zgłębimy temat klasycznego jajecznego makaronu w zupełnie nowych warzywno-owocowych, kolorowych odsłonach.
Poznamy technikę ręcznego wyrabiania makaronu, począwszy od tworzenia ciasta, aż do gotowania, a na koniec podamy i wspólnie zjemy nasz makaron.

Po zakończeniu warsztatów weźmiecie do domu porcję przygotowanego makaronu w swoich pudełkach.

Na warsztatach będziemy używać oryginalnego włoskiego sprzętu 
najwyższej jakości. Wykorzystamy włoskie mąki, świeże, ekologiczne produkty oraz naturalne barwniki superfoods, takie jak smoczy owoc, nać pietruszki czy kurkuma (barwniki mają niewielki wpływ na klasyczny smak makaronu).
Co zrobimy?

Na początku każdy z uczestników będzie mógł zrobić klasyczne ciasto z mąki tipo 00. Potem nauczymy się między innymi jak zrobić kolorowe farfalle, garganelli, ingannapreti czy rigatoni. To będzie prawdziwa zabawa kolorami, wzorami, formami i kształtami — obowiązuje pełna dowolność! Każdy uczestnik otrzyma zestaw 
4 kolorów ciasta makaronowego, z którego stworzy swoje niepowtarzalne makaronowe kreacje.
Następnie przygotujemy farsz do ravioli oraz poznamy sekret tworzenia prawdziwie włoskiego ravioli.
Na koniec wspólnie zjemy nasze tagliolini i pierożki.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
200,00 zł / os 8