Pierogi dla dzieci

Termin
09.03
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
2 godz.
Cena warsztatów
130,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 09.03.2024, 17:00
Termin zakończenia 09.03.2024, 19:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 10
Zakończenie zapisów 09.03.2024, 23:00
Cena za osobę 130,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Dzieciaki szaleją w naszej kuchni!

Gotuj z finalistką 
MasterChef JuniorZosia Zaborowska.


Angażujemy młodzież do próbowania swoich sił w kuchni, by swoimi umiejętnościami zadziwiali rodziców, a tym samym zachęcali rodzinę do wspólnego przygotowywania posiłków.
W trakcie warsztatów uczestnicy samodzielnie przygotowują pierogi z 3 rodzajami farszów, od wałkowania, przez wycinanie do lepienia gotowych pierożków.
Chcemy przekonać, że gotowanie może być twórcze i ekscytujące.
Zachęcamy do poznawania różnych smaków pierogów.

Proponujemy zasady zdrowego żywienia.

Zachęcamy do rozwijania zdolności manualnych

Program:

  • Krótki wykład o historii powstania pierogów
  • Omówienie wyrobu pierogów – „od produktu do gotowej potrawy”
  • Rozwałkowanie ciasta
  • Wykrajanie pierogów
  • Nakładanie farszu (np. owocowego, mięsnego, „ruskie”)
    Prosimy zabrać pojemniki na pierożki, które zabierzecie do domu.




Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
130,00 zł / os 10