Pistacje w kuchni włoskiej

Termin
24.10
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 24.10.2025, 17:00 |
Termin zakończenia | 24.10.2025, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 11 |
Zakończenie zapisów | 24.10.2025, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Pistacje w kuchni włoskiej to symbol kreatywności i umiłowania do bogatych, zróżnicowanych smaków.
Jeśli kochasz kuchnię włoską i chcesz nauczyć się jej sekretów, zapraszamy na warsztaty kulinarne z Nico Palladinim!
Nico to rodowity Rzymianin, który od lat mieszka w Polsce. Na warsztatach nauczy Cię przygotowywać pyszne dania z włoskiego zeszytu przepisów, który dostał od swojej babci.
Kuchnia włoska jest uważana za zdrową i zróżnicowaną, ponieważ zawiera wiele składników z diety śródziemnomorskiej.
Oprócz gotowania będziecie mogli także posłuchać ciekawych opowieści o życiu i kulturze tego pięknego kraju.
Jeśli kochasz kuchnię włoską i chcesz nauczyć się jej sekretów, zapraszamy na warsztaty kulinarne z Nico Palladinim!
Nico to rodowity Rzymianin, który od lat mieszka w Polsce. Na warsztatach nauczy Cię przygotowywać pyszne dania z włoskiego zeszytu przepisów, który dostał od swojej babci.
Kuchnia włoska jest uważana za zdrową i zróżnicowaną, ponieważ zawiera wiele składników z diety śródziemnomorskiej.
Oprócz gotowania będziecie mogli także posłuchać ciekawych opowieści o życiu i kulturze tego pięknego kraju.
MENU:
✔️ Rustici mortadella e pistacchio, czyli chrupiące krążki z ciasta francuskiego z farszem pistacjowym serwowane z burratą
✔️ Paccheri con pesto di pistacchi, salsiccia e provola, czyli makaron z własnoręcznie ukręconym pesto pistacjowym, włoską kiełbasą i serem Provolone
✔️ Risotto al pomodoro con granella di pistacchi, czyli klasyczne kremowe risotto pomidorowe z pistacjami
✔️ Trota salmonata in crosta di pistacchi, czyli chrupiąca ryba pieczona w pistacjowej skorupce, serwowana z dressingiem
✔️ Tiramisu' al pistacchio, czyli najsłynniejszy włoski deser w wersji pistacjowej
✔️ Paccheri con pesto di pistacchi, salsiccia e provola, czyli makaron z własnoręcznie ukręconym pesto pistacjowym, włoską kiełbasą i serem Provolone
✔️ Risotto al pomodoro con granella di pistacchi, czyli klasyczne kremowe risotto pomidorowe z pistacjami
✔️ Trota salmonata in crosta di pistacchi, czyli chrupiąca ryba pieczona w pistacjowej skorupce, serwowana z dressingiem
✔️ Tiramisu' al pistacchio, czyli najsłynniejszy włoski deser w wersji pistacjowej
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506