Nicola Palladini - Pizza time

Termin
08.11
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 08.11.2024, 17:00 |
Termin zakończenia | 08.11.2024, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 8 |
Zakończenie zapisów | 08.11.2024, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Dołącz do nas na warsztatach kulinarnych z Nico Palladinim i odkryj tajniki włoskiej pizzy!
Nico to rodowity Rzymianin, który żyje w Polsce od wielu lat. Na warsztatach pokaże Ci, jak przyrządzić smaczne potrawy z tradycyjnego zeszytu przepisów, który otrzymał od swojej babci.
Jeśli kochasz kuchnię włoską i chcesz nauczyć się jej sekretów, zapraszamy na warsztaty kulinarne z Nico Palladinim!
Nico to rodowity Rzymianin, który od lat mieszka w Polsce. Na warsztatach nauczy Cię przygotowywać pyszne dania z włoskiego zeszytu przepisów, który dostał od swojej babci.
Kuchnia włoska jest uważana za zdrową i zróżnicowaną, ponieważ zawiera wiele składników z diety śródziemnomorskiej.
Oprócz gotowania będziecie mogli także posłuchać ciekawych opowieści o życiu i kulturze tego pięknego kraju.
Smacznego!
MENU:
1) Pizza fritta (smażona) tradycja z regionu Kampania. To takie małe calzone street foodowe z nadzieniem z serów ricotta i provola wraz z salami i pomidory pelati.
2) klasyczna Focaccia, każdy ją zamawia w restauracji ale mało kto wie jak się szykuje i jakie są różnice pomiędzy pizzą a focaccią. Focaccia podana z oliwą grubą solą morską a rozmarynem.
3) Pizza Napoletana - każdy marzy aby poznać sekrety przygotowanią tej wyjątkowej wersji pizzy. Dużo informacji na temat przygotowania i reguły do przestrzegania aby wynik zaskoczył smakiem i wyglądem. Serwowana będzie z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
4) Pizza con le patate alla Romana - ciasto ciut inne niż do neapolitańskiej ale tu króluje połączenie składników które będą podane na naszej pizzy. ziemniaczki gotowane pokrojone w cienkie plasterki, mozzarella, oliwa, rozmaryn.
2) klasyczna Focaccia, każdy ją zamawia w restauracji ale mało kto wie jak się szykuje i jakie są różnice pomiędzy pizzą a focaccią. Focaccia podana z oliwą grubą solą morską a rozmarynem.
3) Pizza Napoletana - każdy marzy aby poznać sekrety przygotowanią tej wyjątkowej wersji pizzy. Dużo informacji na temat przygotowania i reguły do przestrzegania aby wynik zaskoczył smakiem i wyglądem. Serwowana będzie z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
4) Pizza con le patate alla Romana - ciasto ciut inne niż do neapolitańskiej ale tu króluje połączenie składników które będą podane na naszej pizzy. ziemniaczki gotowane pokrojone w cienkie plasterki, mozzarella, oliwa, rozmaryn.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506