Pod słoncem Toskanii

Termin
21.03
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 21.03.2025, 17:00
Termin zakończenia 21.03.2025, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 9
Zakończenie zapisów 21.03.2025, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


Kuchnia Toskanii jest prosta, treściwa, różnorodna, obfitująca w mięso i dary natury.
Jeśli kochasz kuchnię włoską i chcesz nauczyć się jej sekretów, zapraszamy na warsztaty kulinarne z Nico Palladinim!


MENU:

1. Panzanella Toscana - typowa sałatka na bazie czerstwego chleba, pomidorów, ogórków i cebuli charakteryzująca się mocnym smakiem octu.
2. Coccoli toscani - znane również jako „smażone ciasto”, w Toskanii podawane są jako przystawka z typowymi wędlinami lub serami. Narodziły się jako street food we Florencji.
3. Pici all' aglione - tradycyjne pierwsze danie w Toskanii, zwłaszcza z Val di Chiana.
4. Polpo in galera - smaczne drugie danie z wyspy Elba. Nazywana jest ośmiornicą w „więzieniu” ze względu na metodę gotowania.
5. Cantucci - to pyszne suche słodycze migdałowe, typowe dla tradycji kulinarnej Toskanii. Toskańczycy są znani ze swoich smakoszy i dla nich na zakończenie posiłku nigdy nie może zabraknąć słodkiego poczęstunku.


  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 9