Podstawy sushi
Termin
18.07
2017
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
180,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 18.07.2017, 17:00 |
Termin zakończenia | 18.07.2017, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 10.05.2017 |
Ilość miejsc | 20 |
Wolnych miejsc: | 20 |
Zakończenie zapisów | 18.07.2017, 15:00 |
Cena za osobę | 180,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Warsztaty przebiegają w wesołej i przyjacielskiej atmosferze, Bartek opowiada historię sushi i różnego rodzaju anegdoty w tzw. życia od kuchni w sushi barach jak i oczywiście opowiada o składnikach z których jest sushi przyrządzane( ryż, algi, wasabi, różne japońskie dodatki do sushi maków) zdradza tajemnice gotowania ryżu, płatków omletowych itd. oraz gdzie i w jakiej postaci kupować wszystkie produkty potrzebne do robienia sushi.
Każdy uczestnik przygotowuje 4 rodzaje sushi maków są to:
- sushi maki w algach morskich z surowym łososiem
- california maki z paluszkiem krabowym i sezamem
- sushi maki w płatku omletowym z krewetkami na słodko polane słodkim sosem Teriaki
- hoso maki wegetariańskie
- nigiri z łososia
- degustacja sake
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506