Przegrzebki i polskie raki

Termin
28.03
2019
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 28.03.2019, 17:00
Termin zakończenia 28.03.2019, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 7
Wolnych miejsc: 7
Zakończenie zapisów 28.03.2019, 23:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook


KUCHNIA AUTORSKA MACIEJA OSTROWSKIEGO

Sięgaj po zdrowie!
Zapraszamy na cykl trzech spotkań - przewodnik po potrawach z owoców morza i rybach

Część pierwsza: Ostrygi, małże, kalmary.
Część druga: krewetki, przegrzebki, raki polskie
Część trzecia: ryby


Menu części drugiej:
- krewetki-podpalane amaretto z czosnkiem i ziołami
- krewetki duszone w pomidorkach cherry z czosnkiem i śmietaną/ domowa focaccia
- przegrzebki z czarnym risotto, salsą z marynowanych pomidorów i chipsem z pietruszki
- ceviche z przegrzebek, smażone kapary, sałata rzymska, szczypiorek
- domowy makaron sephia z owocami morza na białym winie z cukinią i ziołami
- pierożki z szyjkami rakowymi i wędzonym pstrągiem, cytrynowy bechamel z tymiankiem, piklowany ogórek z chilli


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
250,00 zł / os 7