Ramen
Termin
26.10
2024
Godzina
10:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 26.10.2024, 10:00 |
Termin zakończenia | 26.10.2024, 14:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 15 |
Wolnych miejsc: | 14 |
Zakończenie zapisów | 26.10.2024, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zanurz się w świecie ramen - fascynującego dania, które przeniesie Cię w podróż od ulic Chin, przez tętniące życiem japońskie ramen-ya, po kuchnie domowe na całym świecie. Odkryj tajemnice tego wszechstronnego posiłku - od wykwintnego bulionu, przez specyficzny makaron, po różnorodność dodatków.
Poznaj, jak tradycja spotyka się z nowoczesnością, tworząc nieskończenie wiele możliwości smakowych.
Przygotuj się na niezapomniane doświadczenie, które zaspokoi zarówno miłośników klasyki, jak i poszukiwaczy kulinarnych nowości.
Ramen - danie, które jest jak prawdziwa symfonia smaków w jednej misce.
Poznaj, jak tradycja spotyka się z nowoczesnością, tworząc nieskończenie wiele możliwości smakowych.
Przygotuj się na niezapomniane doświadczenie, które zaspokoi zarówno miłośników klasyki, jak i poszukiwaczy kulinarnych nowości.
Ramen - danie, które jest jak prawdziwa symfonia smaków w jednej misce.
Czas szkolenia 5-6 godzin.
1. Gotowanie wywarów.
2. Przygotowanie tare-esencja smaku.
3. Toping-dodatki mięsne i warzywne.
4. Jajko ajitsuke- sposób gotowania i marynowania.
5. Makaron typu ramen-gotowanie.
- Przygotowanie bulionu wołowego na palonych kościach szpikowych.
- Przygotowanie bulionu wieprzowo/drobiowego.
- Przygotowanie bulionu wegańskiego na konbu i grzybach shitake.
- Przygotowanie tare do ramenu:
- Tonkotsu.
- Tantanmen.
- Kobe.
- Vege.
Marynowanie i przygotowanie mięsa, warzyw na toping do ramenu.
- Boczek chashu.
- Palona wołowina.
- Mięso wołowo/wieprzowe.
- Marynowane tofu.
- Karmelizowane shitake.
- Oleje smakowe:
- Tłuszcz z kurczaka.
- Mayu- palony czosnek.
- Rayu- chilli.
1. Gotowanie wywarów.
2. Przygotowanie tare-esencja smaku.
3. Toping-dodatki mięsne i warzywne.
4. Jajko ajitsuke- sposób gotowania i marynowania.
5. Makaron typu ramen-gotowanie.
- Przygotowanie bulionu wołowego na palonych kościach szpikowych.
- Przygotowanie bulionu wieprzowo/drobiowego.
- Przygotowanie bulionu wegańskiego na konbu i grzybach shitake.
- Przygotowanie tare do ramenu:
- Tonkotsu.
- Tantanmen.
- Kobe.
- Vege.
Marynowanie i przygotowanie mięsa, warzyw na toping do ramenu.
- Boczek chashu.
- Palona wołowina.
- Mięso wołowo/wieprzowe.
- Marynowane tofu.
- Karmelizowane shitake.
- Oleje smakowe:
- Tłuszcz z kurczaka.
- Mayu- palony czosnek.
- Rayu- chilli.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506