Sake & Sushi

Termin
25.11
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
450,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 25.11.2025, 17:00
Termin zakończenia 25.11.2025, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 16
Wolnych miejsc: 16
Zakończenie zapisów 25.11.2025, 23:00
Cena za osobę 450,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


Warsztaty Sake & Sushi – spotkanie z duetem Przybyszów

Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie, podczas którego przeniesiesz się do świata japońskiej tradycji i kulinarnej doskonałości. Z Łodzi przyjadą do nas dwaj niezwykli goście, którzy połączą sztukę smaku, aromatu i precyzji.


Adrian Przybysz – wine sommelier z wieloletnim doświadczeniem, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz jeden z zaledwie czterech certyfikowanych sake sommelierów w Polsce. Od lat z pasją wprowadza gości w świat wyjątkowych alkoholi i kultury ich degustacji.


Michał Przybysz – szef kuchni i właściciel jednej z najbardziej uznanych japońskich restauracji w Łodzi. Od 28 lat obecny w branży gastronomicznej, doskonalił swoje umiejętności u mistrzów takich jak Kurt Scheller, Jean Bos, Maciej Rosiński, Alon Thana czy Hirotoshi Ogawa. Od 16 lat prowadzi restaurację serwującą autentyczne smaki Japonii.


Podczas spotkania czeka na Państwa:

  • Degustacja pięciu wyselekcjonowanych sake – od musującej, przez owocowe i podgrzewane, aż po deserowe.
  • Pokaz przygotowywania sushi na żywo – krok po kroku, z możliwością degustacji świeżo przygotowanych propozycji.
  • Spotkanie z ekspertami – odkryj tajniki łączenia sake z potrawami kuchni japońskiej i poznaj historię tego wyjątkowego trunku.
  • Atmosfera pełna autentyzmu – japoński minimalizm, spokój i dbałość o każdy detal.


Dodatkowe informacje dla uczestników

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie warsztatów są przeznaczone do konsumpcji.

* W skład warsztatów wchodzą produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!

** Do dyspozycji kursantów dostępne są sprzęty kuchenne i fartuchy.

*** W przypadku nieuzbierania minimalnej liczby uczestników wydarzenie może zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.


Organizacja i zapisy

Udział w warsztatach możliwy jest wyłącznie po zakupie biletu.

Informacje: 501 245 218

450,00 zł / os 16