Siejemy ferment

Termin
23.10
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
350,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 23.10.2024, 17:00
Termin zakończenia 23.10.2024, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 23.10.2024, 23:00
Cena za osobę 350,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


Kiszonki są TRENDY, a fermentacja to styl życia!
Staramy się namawiać i uzmysławiać ludziom jak fenomenalną rzeczą są kiszonki, jak bardzo ich nie doceniamy i z jak bardzo wielu produktów możemy je zrobić i zastosować do kusząco pysznych dań.


MENU:


- Przystawka

Placuszki z kimchi z Łososiem marynowanym w sosie Ponzu

- Zupa

Krem z kiszonego pomidora
*ukisimy sobie pomidory

- Danie główne

Staropolskie kotlety mielone z dzika z dodatkiem panierowanej kiszonej rzodkiewki z sosem grzybowym i tortilla ziemniaczana

z dodatkiem kiszonej marchewki

- Deser

Francuskie Ciastko z kremem cytrynowym i salsą z kiszonej cytryny

Zrobimy też degustację kiszonych warzyw Zdrowego Fermentu.


Kiszenie i fermentacja przeżywają swój renesans. My znamy kiszone ogórki, kapustę i buraki. A kisić można prawie wszystko. Konserwacja żywności poprzez fermentację przedłuża trwałość i to bez udziału sztucznych czy szkodliwych substancji chemicznych. Przedłużenie trwałości produktów spożywczych za pomocą fermentacji, nie tylko je utrwala, ale także nadaje nowy, ciekawy smak oraz cenne wartości odżywcze. Warto więc samodzielnie przygotowywać swoje kiszonki.


Ponadto kiszonki to samo zdrowie:

- to naturalne probiotyki
- poprawiają odporność
- ułatwiają trawienie
- są skutecznym wsparcie przy kuracjach antybiotykowych, po rozstroju żołądka
- ułatwiają przyswajalność wielu składników odżywczych
- odchudzają
- poprawiają nastrój
- upiększają
- smakują!

 
 


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
350,00 zł / os 11