Sushi II

Termin
23.02
2021
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 23.02.2021, 17:00
Termin zakończenia 23.02.2021, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 3
Wolnych miejsc: 0
Zakończenie zapisów 20.01.2021, 23:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


STOPIEŃ I: 

Michał Przybysz sushi szef Sendai Sushi od wielu lat związany z branżą gastronomiczną. W Akademii Kurta Schellera poznał kuchnię fusion a pod okiem Jeana Bosa nowoczesną kuchnię molekularną. Kuchnią japońską zaczął się bliżej interesować ponad 10 lat temu. Na własną rękę zgłębiał jej tajniki, spełniając przy okazji marzenie o podróży do Japonii. Kreatywny sushi master, prawdziwy pasjonat, twórca Sendai Sushi – renomowanej restauracji sushi przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi. 
Warsztaty poprowadzi na rybach:
  • Łosoś 
  • Tuńczyk
  • Maślana
  • Krewetka surowa 16/20
  • krewetka ebi 5L
Program: 
  • Wprowadzenie - specyfika kuchni japońskiej, porównanie do innych kuchni, zasady japońskiej sztuki kulinarnej, teoria.
  • Historia sushi i sushi dziś, teoria.
  • Surowce - dokładne omówienie z uwzględnieniem lokalnych produktów (w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos sojowy, wasabi, imbir itd). Teoria
  • Przygotowanie surowców (sprawianie i krojenie ryb i owoców morza, krojenie warzyw, tempura) Praktyka.
  • Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy, zaprawianie ryżu, smażenie omleta tamago) Praktyka.
  • Pokaz przygotowywania sushi: nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki. Praktyka
  • Trening uczestników - samodzielne przygotowanie poszczególnych form. Praktyka
  • Komponowanie zestawów sushi
  • Dobre maniery przy japońskim stole
  • Degustacja
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
250,00 zł / os