Sushi

Termin
23.09
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 23.09.2025, 17:00
Termin zakończenia 23.09.2025, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 7
Zakończenie zapisów 24.09.2025, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


STOPIEŃ I: 

Michał Przybysz szef sushi Sendai Sushi z wielu lat z branży gastronomicznej. W Akademii Kurta Schellera poznała fuzję pod okiem Jeana Bosa molekularną. Kuchnią zaczął się bliżej interesować ponad 10 lat temu. Na własnych rękach zgłębione jej tajniki, występc przy okazji marzeń o podróży do Japonii. Kreatywny mistrz sushi, prawdziwy pasjonat, twórca Sendai Sushi – gościnnej restauracji sushi przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi. 

Warsztaty poprowadzili na rybach:
  • Łosoś 
  • Tuńczyk
  • Maślana
  • Krewetka surowa 16/20
  • krewetka ebi 5L
Program: 
  • Wprowadzenie - specyfikacje kuchni japońskiej, opis innych kuchni, zasady japońskiej sztuki kulinarnej, teoria.
  • Historia sushi i sushi dziś, teoria.
  • Surowce - szczegółowe omówienie z zastosowaniem produktów (w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos sojowy, wasabi, imbir itd). Teoria
  • Przygotowanie do stosowania (sprawianie i krojenie ryb i owoców morza, krojenie warzyw, tempura) Praktyka.
  • Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy, zaprawianie ryżu, smażenie omleta tamago) Praktyka.
  • Pokaz sushi: nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki. Praktyka
  • Uczestnicy samodzielnie - samodzielne przygotowanie formy. Praktyka
  • Zestaw do sushi
  • Dobre maniery przy japońskim stule
  • Degustacja
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład wchodzi produkty, produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.

Informacje:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania, które spożywają i zjedzą je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Szef kuchni z nami pyszne ravioli - szczegółowe włoskie pierożki formowane w różnych kształtach. Zrobiliśmy też szkolenie lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na zastosowanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się do smacznego szaleństwa, jego kuchnie są w Lublinie i Warszawie. O restauracje, które są wyposażone w inteligentny werończyk, który można już używać. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład wchodzi produkty, produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.

Informacje:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 7