Sushi

Termin
23.09
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 23.09.2025, 17:00 |
Termin zakończenia | 23.09.2025, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 7 |
Zakończenie zapisów | 24.09.2025, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
STOPIEŃ I:
Michał Przybysz szef sushi Sendai Sushi z wielu lat z branży gastronomicznej. W Akademii Kurta Schellera poznała fuzję pod okiem Jeana Bosa molekularną. Kuchnią zaczął się bliżej interesować ponad 10 lat temu. Na własnych rękach zgłębione jej tajniki, występc przy okazji marzeń o podróży do Japonii. Kreatywny mistrz sushi, prawdziwy pasjonat, twórca Sendai Sushi – gościnnej restauracji sushi przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi.
Warsztaty poprowadzili na rybach:
- Łosoś
- Tuńczyk
- Maślana
- Krewetka surowa 16/20
- krewetka ebi 5L
Program:
- Wprowadzenie - specyfikacje kuchni japońskiej, opis innych kuchni, zasady japońskiej sztuki kulinarnej, teoria.
- Historia sushi i sushi dziś, teoria.
- Surowce - szczegółowe omówienie z zastosowaniem produktów (w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos sojowy, wasabi, imbir itd). Teoria
- Przygotowanie do stosowania (sprawianie i krojenie ryb i owoców morza, krojenie warzyw, tempura) Praktyka.
- Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy, zaprawianie ryżu, smażenie omleta tamago) Praktyka.
- Pokaz sushi: nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki. Praktyka
- Uczestnicy samodzielnie - samodzielne przygotowanie formy. Praktyka
- Zestaw do sushi
- Dobre maniery przy japońskim stule
- Degustacja
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład wchodzi produkty, produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.
Informacje:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania, które spożywają i zjedzą je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Szef kuchni z nami pyszne ravioli - szczegółowe włoskie pierożki formowane w różnych kształtach. Zrobiliśmy też szkolenie lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na zastosowanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się do smacznego szaleństwa, jego kuchnie są w Lublinie i Warszawie. O restauracje, które są wyposażone w inteligentny werończyk, który można już używać. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład wchodzi produkty, produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.
Informacje:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się do smacznego szaleństwa, jego kuchnie są w Lublinie i Warszawie. O restauracje, które są wyposażone w inteligentny werończyk, który można już używać. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład wchodzi produkty, produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.
Informacje:
501 245 218
506 048 506