Sushi II Stopień

Termin
07.06
2019
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
299,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 07.06.2019, 17:00
Termin zakończenia 07.06.2019, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 07.06.2019, 23:00
Cena za osobę 299,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook


STOPIEŃ II: 

 
Kulinarna podróż do krainy sushi w zaawansowanym wydaniu.

Specjalnie dla miłośników kuchni japońskiej, którzy mają już wstępne doświadczenie w przygotowywaniu sushi. Dzięki warsztatom II stopnia pogłębisz swoją wiedzę i umiejętności, poznasz filary doskonałego sushi, nauczysz się komponować składniki, ulepszać oraz modyfikować.


Warsztat prowadzi Michał Przybysz z Sendai Sushi


Menu:

- technika i sposób krojenia ryb na sashimi - omówienie i praktyka
- sposób podawania sashimi - praktyka
- sposób wykonania chirashi sushi - praktyka
- technika wykonania temari sushi - praktyka
- technika wykonania oshi sushi - praktyka
- technika i wykonanie tradycyjnego sushi w połączeniu z sushi fusion - praktyka
- technika i doskonalenie maki sushi - praktyka
- ośmiornica gotowanie i technika krojenia - praktyka
- sałatka z ośmiornicy wykonanie - praktyka
- tyńczyk tataki, przygotowanie i technika wykonania - praktyka
- tuńczyk zuke, przygotowanie marynaty i technika wykonania - praktyka

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
299,00 zł / os 11