Szkolenie kucharskie

Termin
31.07
2019
Godzina
08:00
Czas trwania
6 godz.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 31.07.2019, 08:00
Termin zakończenia 30.08.2019, 14:15
Rozpoczęcie zapisów 31.07.2019
Ilość miejsc 10
Wolnych miejsc: 9
Zakończenie zapisów 30.08.2019, 23:00
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Szkolenia kucharskie zawodowe dla osób chcących podnieść swoje kwalifikacje 

od 180 do 350 zł za godzinę za osobę 
w zalezności od tematyki i zakresu oraz samego mistrza

Do wyboru kuchnie: 


- polska
- tajska
- włoska
- hiszpańska



CERTYFIKAT POTWIERDZAJĄCY UMIEJĘTNOŚCI



Szkolenie poprowadzi dwóch lubuskich szefów kuchni:

  • Tomasz Tomiuk / SPA AFRODYTA
  • Łukasz Śmigielski / Restauracja Sjesta



Po zakończeniu szkolenia uczestnik:
  • zna zasady kierowania pracą w kuchni
  • wie na czym polega kontrola kosztów i potrafi stosować ją w codziennej pracy
  • potrafi tworzyć menu dostosowane do specyfiki gości i sezonowości
  • zna zasady tworzenia dań i sposoby ich podawania
  • zna nowatorskie rozwiązania w kuchni
  • ma wiedzę dotyczącą zdrowej kuchni i układania menu w oparciu o tę wiedzę
  • zna różne kuchnie świata i wie jakie składniki dla jakiej kuchni są charakterystyczne
  • wie jakie są zasady kontroli i gospodarki magazynowej


ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA - EGZAMIN




Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
9