Szparagi we włoskiej kuchni

Termin
06.05
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 06.05.2025, 17:00 |
Termin zakończenia | 06.05.2025, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 12 |
Zakończenie zapisów | 06.05.2025, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Jeśli fascynuje Cię kuchnia włoska i pragniesz poznać jej tajniki, dołącz do warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Nico Palladiniego!
Nico, rodowity mieszkaniec Rzymu, który od lat mieszka w Polsce, podzieli się z Tobą tradycyjnymi recepturami z rodzinnego zeszytu, przekazywanego w jego rodzinie z pokolenia na pokolenie. Tematem przewodnim warsztatów będą włoskie szparagi – ich przygotowanie, wykorzystanie w różnych potrawach oraz sekret podkreślenia ich wyjątkowego smaku.
Włoska kuchnia, oparta na diecie śródziemnomorskiej, słynie ze swojej różnorodności i zdrowotnych walorów. Warsztaty to nie tylko gotowanie, ale także wyjątkowa okazja, by usłyszeć barwne historie o kulturze i codziennym życiu w słonecznej Italii.
Nico, rodowity mieszkaniec Rzymu, który od lat mieszka w Polsce, podzieli się z Tobą tradycyjnymi recepturami z rodzinnego zeszytu, przekazywanego w jego rodzinie z pokolenia na pokolenie. Tematem przewodnim warsztatów będą włoskie szparagi – ich przygotowanie, wykorzystanie w różnych potrawach oraz sekret podkreślenia ich wyjątkowego smaku.
Włoska kuchnia, oparta na diecie śródziemnomorskiej, słynie ze swojej różnorodności i zdrowotnych walorów. Warsztaty to nie tylko gotowanie, ale także wyjątkowa okazja, by usłyszeć barwne historie o kulturze i codziennym życiu w słonecznej Italii.
MENU:
- Risotto con gli asparagi - klasyczne przepyszne risotto szparagowe
- Fagottini di asparagi - zawijane bułeczki z ciasta francuskiego z farszem szparagowym
- Girelle di pasta con cuore di asparagi - zawijane ogromne ravioli na prawdziwym ręcznie zrobionym makaronie pełne szparagów, ricotti i włoskich serów podane w kremie z gorgonzoli
- Panna cotta agli asparagi e cioccolato bianco - klasyka włoskich deserów na bazie szparagów białych i białej czekoladzie
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506