Tatarożercy

Termin
18.11
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
350,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 18.11.2024, 17:00 |
Termin zakończenia | 18.11.2024, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 11 |
Wolnych miejsc: | 10 |
Zakończenie zapisów | 18.11.2024, 23:00 |
Cena za osobę | 350,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne w Studio Look&Cook, gdzie odkryjesz tajemnice przygotowania niebanalnych przystawek, które z pewnością zaskoczą Twoich gości. Podczas warsztatów nauczysz się, jak komponować smakowite tatary, łącząc świeże, lokalne produkty w niepowtarzalnych kombinacjach smakowych. Każde danie to małe dzieło sztuki, które podkreśla bogactwo polskich smaków, a także nieoczywiste połączenia składników, które dodadzą charakteru każdej przystawce.
Warsztaty prowadzi Tomasz Tomiuk, miłośnik polskich tradycji kulinarnych oraz ekspert w przywracaniu do życia regionalnych smaków w nowoczesnym wydaniu. W swojej kuchni bazuje na ekologicznych produktach, dbając o ich jakość i pochodzenie, dzięki czemu każde danie jest pełne autentycznych, świeżych aromatów. Swoją wiedzę i umiejętności doskonalił w renomowanych lokalach gastronomicznych, a teraz dzieli się swoją pasją, inspirując do odkrywania bogactwa polskiej kuchni.
Warsztaty prowadzi Tomasz Tomiuk, miłośnik polskich tradycji kulinarnych oraz ekspert w przywracaniu do życia regionalnych smaków w nowoczesnym wydaniu. W swojej kuchni bazuje na ekologicznych produktach, dbając o ich jakość i pochodzenie, dzięki czemu każde danie jest pełne autentycznych, świeżych aromatów. Swoją wiedzę i umiejętności doskonalił w renomowanych lokalach gastronomicznych, a teraz dzieli się swoją pasją, inspirując do odkrywania bogactwa polskiej kuchni.
Menu:
- Tatar wołowy, wędzona słonina z Mangalicy, marynowane prawdziwki, gorczyca, batat, lubczyk
- Tatar z łososia, kiszone cytryny, avocado, kolendra, limonka, chips z łososia, wędzony kawior kawior z pstrąga
- Tatar z pieczonego buraka w soli kłodawskiej, olej rzepakowy tłoczony na zimno, kozia pianka, świeży chrzan, ocet malinowy, tymianek, suszone żółtko.
- Tatar z sarniny, marynowany bakłażan, szalotka /świeża/pieczona, puree, kiszony czosnek niedźwiedzi.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506