Wegański nabiał
Termin
23.05
2020
Godzina
12:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 23.05.2020, 12:00 |
Termin zakończenia | 23.05.2020, 15:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 9 |
Wolnych miejsc: | 3 |
Zakończenie zapisów | 23.05.2020, 23:00 |
Cena za osobę | 210,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
W większości z nas po przejściu na weganizm brakowało sera.
Nie wiemy z czym pić kawę, czym smarować pieczywo, ale nie lękajcie się wszystko można zastąpić zdrowszą i często smaczniejszą alternatywą.
Ten warsztat jest dla Ciebie jeśli:
- Chcesz poznać roślinne zamienniki nabiału
- Chcesz nauczyć się prostych i szybkich przepisów
- Masz alergię na nabiał lub alergika w rodzinie i chcesz poznać nowe przepisy
- Szukasz nowych smaków, inspiracji, przypraw
- Chcesz dowiedzieć się co jeść żeby uniknąć niedoborów odstawiając nabiał
Warsztat na którym poznacie tajniki wegańskiego nabiału. Wszystko będzie proste do bólu, łatwe do powtórzenia w domu i szybkie. Jeśli nie jesteście na diecie wege, a chcecie poznać nowe smaki, również serdecznie Was zapraszamy.
Podczas warsztatu oprócz części praktycznej polegającej na przygotowaniu tych wszystkich smakołyków, będziemy mieli okazję porozmawiać o tym co jeść żeby dostarczyć sobie składniki, które mogą być niedoborowe po rezygnacji z nabiału, jak planować pracę w kuchni żeby zajęła jak najmniej czasu, jakie przyprawy będą nam potrzebne, gdzie można je kupić itp.
Przygotujemy:
• Serek „topiony”
• Serek „feta”
• Pieczony camembert
• Cheddar z ziemniaka
• Twarożek na słodko z rodzynkami i cynamonem
• Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
• Masło jaglane
• Masło orzechowe
• Mleko owsiane
• Mleko jaglane
• Mleka z orzechów
• Tofu
• Mleko sojowe
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506