Wege Meksyk

Termin
21.11
2020
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
230,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 21.11.2020, 17:00
Termin zakończenia 21.11.2020, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 12
Zakończenie zapisów 21.11.2020, 23:00
Cena za osobę 230,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra



Kuchnia meksykańska z najlepszej strony!

Weganom w Meksyku żyje się łatwo!


Pod dostatkiem mnóstwo różnych owoców i warzyw, To, co je się tutaj każdego dnia to tortille kukurydziane, zawsze świeże, pachnące i ciepłe, tortille z czarną fasolą (wychodzi świetna pasta z czarnej fasoli, chili i cebulki), ryżem, nopalami z kolendrą i salsą.

Salsa zwykle z zielonych kwaśnych pomidorów, cebulki, czosnku, kolendry i oczywiście chili – wychodzi salsa verde. Można też zrobić salsę z czerwonych pomidorów i reszta taka sama, wtedy otrzymamy salsę roja.

Jemy zupy np. z białej kukurydzy i limonek. Często robimy też hummus i jemy go z tortillami i posypką z suszonego chile i limonki o nazwie tajin. Codziennie staramy się też robić sałatki ze szpinaku, różnych rodzajów sałaty, pomidorów, mieszanki ziół, rzodkiewki, awokado i obowiązkowo limonek.
 
 
Menu:
 
  • Pozole verde. Zupa z białej kukurydzy. tomatillo, rzodkiewka i limonka.
  • Tacos de camote i quinoa. Własnej roboty tortilla kukurydziana z grillowanym batatem i kaszą quinoa.
  • Salsa de aguacate. Salsa z awokado i jalapeño
  • Cactus chimichanga. Roladki pszenne faszerowane kaktusem, czarna fasola i papryka
  • Sopapillas. Chrupiące, pszenne, trójkątne z syropem klonowym i lodami




Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
230,00 zł / os 12