Włoskie wino i jedzenie

Termin
13.12
2024
Godzina
16:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 13.12.2024, 16:00
Termin zakończenia 13.12.2024, 19:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 8
Zakończenie zapisów 13.12.2024, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


Przed nami WINOBRANIE!

Dobór wina do potraw wydaje się być trudną sztuką. Jakie wina dobierać do dań z kuchni włoskiej? Jakie wino do makaronu?
Na te pytania odpowie również Nico - Sommelier

Jeśli kochasz kuchnię włoską i chcesz nauczyć się jej sekretów, zapraszamy na warsztaty kulinarne z Nico Palladinim!
Nico to rodowity Rzymianin, który od lat mieszka w Polsce. Na warsztatach nauczy Cię przygotowywać pyszne dania z włoskiego zeszytu przepisów, który dostał od swojej babci.

Kuchnia włoska jest uważana za zdrową i zróżnicowaną, ponieważ zawiera wiele składników z diety śródziemnomorskiej.
Oprócz gotowania będziecie mogli także posłuchać ciekawych opowieści o życiu i kulturze tego pięknego kraju.


MENU:


"SZYBKIE WŁOSKIE PRZEPISY I WINO" (do dobrania 4 wina)
1. Mini frittatine nella pancetta, czyli bazyliowo- jajeczne przekąski w chrupiącym włoskim boczku.
2. Pasta alla cenere, czyli makaron w serowym sosie z Gorgonzoli z popiołem oliwkowym.
3. Torta salata di zucchine e Guanciale, czyli chrupiąca tarta z cukiniowym farszem.
4. Tagliata di manzo con pomodorini e rucola, czyli wołowina grillowana serwowana na rukoli z pomidorkami.
5. Pere al vino rosso e cioccolato, czyli gruszki gotowane w winie czerwonym z czekoladą.


  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 8