Wołowina i steki

Termin
30.07
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 30.07.2025, 17:00
Termin zakończenia 30.07.2025, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 4
Zakończenie zapisów 31.07.2025, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra



Podstawy wiedzy o wołowinie.

niesamowite warsztaty w duchu Slow Food z poszukiwaczem smaków i szefem kuchni Maciej Ostrowski.
Będzie gotowanie, przyprawianie i... konsumowanie.
Szef kuchni Maciej udostępnił także wszystkie tajemnicze idealne steku oraz opowie o całkowitych niedocenianych wartościach wołowiny.

Zapraszamy na główną autorską Macieja Ostrowskiego. 



Menu:
 
  • Tatar z polędwicy wołowej, gorczyca, sos sojowy, kawior, chleb z Malinówki.
  • Burger wołowy w maślanej bułce, pikle, rzymska sałata, express BBQ, aioli.
  • Stek z polędwicy wołowej, risotto grzybowe, pomidory, palony brokuł.
  • Stek z antrykotu dojrzewającego, sałata rzymska, sezonowe warzywa, vinegrette truflowy, karmelizowane piklowane cebulki w occie jabłkowym z miodem.


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład wchodzi produkty, produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.

Informacje:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania, które spożywają i zjedzą je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Szef kuchni z nami pyszne ravioli - szczegółowe włoskie pierożki formowane w różnych kształtach. Zrobiliśmy też szkolenie lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na zastosowanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się do smacznego szaleństwa, jego kuchnie są w Lublinie i Warszawie. O kuchniach, które są wyposażone w inteligentny werończyk, który można już zastosować. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład wchodzi produkty, produkty, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.

Informacje:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 4