Cena warsztatów
210,00
/ os.
Termin rozpoczęcia
|
24.05.2018, 17:00 |
Termin zakończenia
|
24.05.2018, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów
|
07.12.2017 |
Ilość miejsc
|
20 |
Wolnych miejsc:
|
20 |
Zakończenie zapisów
|
24.05.2018, 23:00 |
Cena za osobę
|
210,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
Wegański nabiał
Nie oszukujmy się większości z nas po przejściu na weganizm brakowało sera.
Nie wiemy z czym pić kawę, czym smarować pieczywo, ale nie lękajcie się wszystko można zastąpić zdrowszą i często smaczniejszą alternatywą.
Ten warsztat jest dla Ciebie jeśli:
- Chcesz poznać roślinne zamienniki nabiału
- Chcesz nauczyć się prostych i szybkich przepisów
- Masz alergię na nabiał lub alergika w rodzinie i chcesz poznać nowe przepisy
- Szukasz nowych smaków, inspiracji, przypraw
- Chcesz dowiedzieć się co jeść żeby uniknąć niedoborów odstawiając nabiał
Podczas warsztatu oprócz części praktycznej polegającej na przygotowaniu tych wszystkich smakołyków, będziemy mieli okazję porozmawiać o tym co jeść żeby dostarczyć sobie składniki, które mogą być niedoborowe po rezygnacji z nabiału, jak planować pracę w kuchni żeby zajęła jak najmniej czasu, jakie przyprawy będą nam potrzebne, gdzie można je kupić itp.
Przygotujemy m.in.:
- Serek „topiony”
- Serek „feta”
- Twarożek na słodko z rodzynkami i cynamonem
- Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
- Masło jaglane
- Masło orzechowe
- Mleko owsiane
- Mleko jaglane
- Mleka z orzechów
- Tofu
- Mleko sojowe
Warsztat poprowadzę ja, czyli Alicja Szepietowska, na diecie wegetariańskiej od 19 lat, od 9 na diecie wegańskiej. W ciągu ostatnich dwóch lat przeprowadziłam ponad 70 warsztatów, pokazów i szkoleń na temat kuchni roślinnej. Prowadzę blog Alicja w krainie warzyw www.alicjawkrainiewarzyw.com gotuję wegańsko dla siebie i na zamówienie. Jestem trenerką, co ułatwia mi budowanie kontaktu z grupą i jej zaangażowania, natomiast do dziś nie umiem wpłynąć na grupę żeby nie podjadała.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506