Wegański nabiał

Termin
24.05
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 24.05.2018, 17:00
Termin zakończenia 24.05.2018, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 24.05.2018, 23:00
Cena za osobę 210,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Wegański nabiał

Nie oszukujmy się większości z nas po przejściu na weganizm brakowało sera.
Nie wiemy z czym pić kawę, czym smarować pieczywo, ale nie lękajcie się wszystko można zastąpić zdrowszą i często smaczniejszą alternatywą. 







Ten warsztat jest dla Ciebie jeśli:
  • Chcesz poznać roślinne zamienniki nabiału
  • Chcesz nauczyć się prostych i szybkich przepisów
  • Masz alergię na nabiał lub alergika w rodzinie i chcesz poznać nowe przepisy
  • Szukasz nowych smaków, inspiracji, przypraw
  • Chcesz dowiedzieć się co jeść żeby uniknąć niedoborów odstawiając nabiał

Podczas warsztatu oprócz części praktycznej polegającej na przygotowaniu tych wszystkich smakołyków, będziemy mieli okazję porozmawiać o tym co jeść żeby dostarczyć sobie składniki, które mogą być niedoborowe po rezygnacji z nabiału, jak planować pracę w kuchni żeby zajęła jak najmniej czasu, jakie przyprawy będą nam potrzebne, gdzie można je kupić itp. 
Przygotujemy m.in.:
  • Serek „topiony”
  • Serek „feta”
  • Twarożek na słodko z rodzynkami i cynamonem
  • Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
  • Masło jaglane
  • Masło orzechowe
  • Mleko owsiane
  • Mleko jaglane
  • Mleka z orzechów
  • Tofu
  • Mleko sojowe
Warsztat poprowadzę ja, czyli Alicja Szepietowska, na diecie wegetariańskiej od 19 lat, od 9 na diecie wegańskiej. W ciągu ostatnich dwóch lat przeprowadziłam ponad 70 warsztatów, pokazów i szkoleń na temat kuchni roślinnej. Prowadzę blog Alicja w krainie warzyw www.alicjawkrainiewarzyw.com gotuję wegańsko dla siebie i na zamówienie. Jestem trenerką, co ułatwia mi budowanie kontaktu z grupą i jej zaangażowania, natomiast do dziś nie umiem wpłynąć na grupę żeby nie podjadała.
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
210,00 zł / os 20