Szkolenie kucharskie
Termin
31.07
2019
Godzina
08:00
Czas trwania
6 godz.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 31.07.2019, 08:00 |
Termin zakończenia | 30.08.2019, 14:15 |
Rozpoczęcie zapisów | 31.07.2019 |
Ilość miejsc | 10 |
Wolnych miejsc: | 9 |
Zakończenie zapisów | 30.08.2019, 23:00 |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Szkolenia kucharskie zawodowe dla osób chcących podnieść swoje kwalifikacje
od 180 do 350 zł za godzinę za osobę
w zalezności od tematyki i zakresu oraz samego mistrza
Do wyboru kuchnie:
- polska
- tajska
- włoska
- hiszpańska
CERTYFIKAT POTWIERDZAJĄCY UMIEJĘTNOŚCI
Szkolenie poprowadzi dwóch lubuskich szefów kuchni:
- Tomasz Tomiuk / SPA AFRODYTA
- Łukasz Śmigielski / Restauracja Sjesta
Po zakończeniu szkolenia uczestnik:
- zna zasady kierowania pracą w kuchni
- wie na czym polega kontrola kosztów i potrafi stosować ją w codziennej pracy
- potrafi tworzyć menu dostosowane do specyfiki gości i sezonowości
- zna zasady tworzenia dań i sposoby ich podawania
- zna nowatorskie rozwiązania w kuchni
- ma wiedzę dotyczącą zdrowej kuchni i układania menu w oparciu o tę wiedzę
- zna różne kuchnie świata i wie jakie składniki dla jakiej kuchni są charakterystyczne
- wie jakie są zasady kontroli i gospodarki magazynowej
ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA - EGZAMIN
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506