Gęsina na św. Marcina

Termin
06.11
2017
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
220,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 06.11.2017, 17:00
Termin zakończenia 06.11.2017, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 20.08.2017, 10:00
Ilość miejsc 16
Wolnych miejsc: 16
Zakończenie zapisów 06.11.2017, 17:00
Cena za osobę 220,00 zł / os
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły





Promujemy powrót gęsiny na polskie stoły, a dzień św. Marcina to dobra okazja, by przygotować i spróbować dań z polskiej gęsiny. Kto z nas wie, jak smakuje gęsina? 
No właśnie, wiemy tylko, że to tłuste, więc niezdrowe mięso. 

A przecież polska gęś owsiana to arystokracja wśród drobiu.
Kuba Korczak zaprezentuje nam ciekawe pomysły na podanie gęsiny, które podbiją Wasze serca.

Menu:
  • gęsie żołądki + skórki z cytrusów + esencja z gęsi + kluska śląska + okruchy w palonym maśle + jadalne kwiaty
  • gęsie consommé + pierożki won ton z tatarem z trybowanego gęsiego uda + redukcja soku jabłkowego + prażony makaron z manioku + jadalne kwiaty
  • tataki z gęsiej piersi + puree z pieczonej pietruszki + marynowany imbir + zielony ogórek + jadalne kwiaty
  • racuchy na gęsim smalcu z dekonstrukcją szarlotki + lody z zsiadłego mleka + cukier puder lawendowy + kruszonka cynamonowa + mrożone maliny


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 

* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! 
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy 
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info: 
501 245 218
506 048 506


ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
220,00 zł / os 16