Gęsina na św. Marcina
Termin
06.11
2017
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
220,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 06.11.2017, 17:00 |
Termin zakończenia | 06.11.2017, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 20.08.2017, 10:00 |
Ilość miejsc | 16 |
Wolnych miejsc: | 16 |
Zakończenie zapisów | 06.11.2017, 17:00 |
Cena za osobę | 220,00 zł / os |
Promujemy powrót gęsiny na polskie stoły, a dzień św. Marcina to dobra okazja, by przygotować i spróbować dań z polskiej gęsiny. Kto z nas wie, jak smakuje gęsina?
No właśnie, wiemy tylko, że to tłuste, więc niezdrowe mięso.
A przecież polska gęś owsiana to arystokracja wśród drobiu.
Kuba Korczak zaprezentuje nam ciekawe pomysły na podanie gęsiny, które podbiją Wasze serca.
Menu:
- gęsie żołądki + skórki z cytrusów + esencja z gęsi + kluska śląska + okruchy w palonym maśle + jadalne kwiaty
- gęsie consommé + pierożki won ton z tatarem z trybowanego gęsiego uda + redukcja soku jabłkowego + prażony makaron z manioku + jadalne kwiaty
- tataki z gęsiej piersi + puree z pieczonej pietruszki + marynowany imbir + zielony ogórek + jadalne kwiaty
- racuchy na gęsim smalcu z dekonstrukcją szarlotki + lody z zsiadłego mleka + cukier puder lawendowy + kruszonka cynamonowa + mrożone maliny
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!