Kuchnia Jogina
Termin
23.11
2021
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 23.11.2021, 17:00 |
Termin zakończenia | 23.11.2021, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 11 |
Wolnych miejsc: | 11 |
Zakończenie zapisów | 23.11.2021, 23:00 |
Cena za osobę | 250,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Te warsztaty to wyjątkowa okazja aby spotkać mistrza kuchni wegańskiej, posłuchać o kuchni jogina i samemu doświadczyć, czym jest i jak smakuje.
Piotr Henschke, mistrz kuchni weganskiej, do niedawna szef kuchni w ośrodku medytacji w Białym Domu w Antoniowie. Przez wiele lat mieszkając w indyjskich świątyniach gotował dla joginów. Od lat uczy jak smacznie i zdrowo przygotowywać dania roślinne. Przeprowadził ponad tysiąc warsztatów i pokazów kulinarnych inspirując innych do wegańskiego stylu życia.
Autor książek: "W malinowym chruśniaku", Kuchnia jogina" "Kuchenne Sutry"
Podczas warsztatów będzie można nabyć książkę Kuchnia Jogina z autografem autora
Podczas warsztatów przygotujemy:
Piotr Henschke, mistrz kuchni weganskiej, do niedawna szef kuchni w ośrodku medytacji w Białym Domu w Antoniowie. Przez wiele lat mieszkając w indyjskich świątyniach gotował dla joginów. Od lat uczy jak smacznie i zdrowo przygotowywać dania roślinne. Przeprowadził ponad tysiąc warsztatów i pokazów kulinarnych inspirując innych do wegańskiego stylu życia.
Autor książek: "W malinowym chruśniaku", Kuchnia jogina" "Kuchenne Sutry"
Podczas warsztatów będzie można nabyć książkę Kuchnia Jogina z autografem autora
Podczas warsztatów przygotujemy:
MENU:
- pocha z płatków owsianych czyli najlepsze śniadanie dla jogina
- pulao – ryż na bogato
- zupa tajska
- curry z mlekiem kokosowym, zieloną sałatkę z sosem jabłkowym
- potrawa recyklingowa
O książce Kuchnia Jogina
Czy Kuchnia Jogina to tylko książką dla joginów? Oczywiście że nie!
To bardzo praktyczne i łatwe w przygotowaniu przepisy dla każdego kto chce żyć zdrowo, aktywnie i zachować w swoim ciele witalność. Od wielu lat moim głównym zajęciem jest gotowanie dla osób uprawiających przeróżne aktywności fizyczne, w tym głównie jogę. Pożywienie takie powinno być lekkostrawne ale jednocześnie dostarczać dużej ilości energii.
Z duchowego punktu widzenia powinno być także wolne od złej karmy i przygotowane z sercem.
Przepisy są nieskomplikowane a wręcz bardzo proste. Wierzę że o doskonałym smaku każdej potrawy decydują odpowiednie i wyważone proporcje a nie ilość składników i przypraw.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506