Kuchnia Jogina

Termin
23.11
2021
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 23.11.2021, 17:00
Termin zakończenia 23.11.2021, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 23.11.2021, 23:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


 
Te warsztaty to wyjątkowa okazja aby spotkać mistrza kuchni wegańskiej, posłuchać o kuchni jogina i samemu doświadczyć, czym jest i jak smakuje.

Piotr Henschke, mistrz kuchni weganskiej, do niedawna szef kuchni w ośrodku medytacji w Białym Domu w Antoniowie. Przez wiele lat mieszkając w indyjskich świątyniach gotował dla joginów. Od lat uczy jak smacznie i zdrowo przygotowywać dania roślinne. Przeprowadził ponad tysiąc warsztatów i pokazów kulinarnych inspirując innych do wegańskiego stylu życia.

Autor książek: "W malinowym chruśniaku", Kuchnia jogina" "Kuchenne Sutry"

Podczas warsztatów będzie można nabyć książkę Kuchnia Jogina z autografem autora

Podczas warsztatów przygotujemy:
 

MENU:

  • pocha z płatków owsianych czyli najlepsze śniadanie dla jogina
  • pulao – ryż na bogato
  • zupa tajska
  • curry z mlekiem kokosowym, zieloną sałatkę z sosem jabłkowym
  • potrawa recyklingowa

O książce Kuchnia Jogina

Czy Kuchnia Jogina to tylko książką dla joginów? Oczywiście że nie!
To bardzo praktyczne i łatwe w przygotowaniu przepisy dla każdego kto chce żyć zdrowo, aktywnie i zachować w swoim ciele witalność. Od wielu lat moim głównym zajęciem jest gotowanie dla osób uprawiających przeróżne aktywności fizyczne, w tym głównie jogę. Pożywienie takie powinno być lekkostrawne ale jednocześnie dostarczać dużej ilości energii.

Z duchowego punktu widzenia powinno być także wolne od złej karmy i przygotowane z sercem.

Przepisy są nieskomplikowane a wręcz bardzo proste. Wierzę że o doskonałym smaku każdej potrawy decydują odpowiednie i wyważone proporcje a nie ilość składników i przypraw.
  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
250,00 zł / os 11