Kuchnia Tajska

Termin
08.06
2019
Godzina
14:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 08.06.2019, 14:00
Termin zakończenia 08.06.2019, 18:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 7
Wolnych miejsc: 7
Zakończenie zapisów 08.06.2019, 22:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook


Tajska kuchnia
Nie bez powodu tajska kuchnia uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie.
Niezwykłe smaki i aromaty, ogromna różnorodność oraz zamiłowanie tajów do dobrego jedzenia sprawią, że z chęcią spędzisz czas na naszych warsztatach kulinarnych.

Do najbardziej charakterystycznych cech tajskiej kuchni należy obfite stosowanie ziół i przypraw, w tym chili, limonki, imbiru, trawy cytrynowej i wszechobecnego sosu rybnego.

Ta mieszanka aromatów jest nie do pomylenia z żadną inną na świecie. 
 
MENU:
- Tom Yam Kung Coco Milk - słynna zupa krewetkowa z mleczkiem kokosowym.
- Pad Thai Kung - słynny makaron w tamaryndowym sosie oraz krewetkami
- Kaeng Pheat Kai - Red Curry z kurczakiem, bambusem i dodatkami.
- Phat Priao Wan Pak - warzywa/mięso w sosie słod-kwaś i ananasem
- Banany po Tajsku w sosie kokosowym - wyłącznie pokaz w przerwie oraz poczęstunek
 
 
 
 
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
250,00 zł / os 7