Kuchnia wietnamska

Termin
12.02
2020
Godzina
16:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 12.02.2020, 16:00
Termin zakończenia 12.02.2020, 19:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 6
Wolnych miejsc: 1
Zakończenie zapisów 12.02.2020, 23:00
Cena za osobę 210,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Wietnamska kuchnia to przede wszystkim aromatyczne, lekkie potrawy z dużej ilości chudych mięs oraz warzyw, przyprawione chili, kolendrą lub wietnamską miętą.

Potrawy są dosyć proste, nie poddaje się ich długiej obróbce termicznej, dlatego zarówno mięso, jak i warzywa zachowują wiele wartości odżywczych.

Nie są długo gotowane lub smażone. Popularne dla tej kuchni są zupy i wywary, często rybne lub z domieszką czy a bazie owoców morza.

Kuchnia opiera się na zasadach Yin i Yan – mięsa, warzywa i przyprawy dzielone są na ostre i kwaśne, których odpowiednie dobranie pozwala wyważyć proporcje smakowe, tak, aby potrawy miały niepowtarzalny aromat.


Menu:

  • Zupa Pho czyli aromatyczny wietnamski wywar w wersji z klopsikami, marynowanym czosnkiem, chilli i świeżymi ziołamioraz kiełkami
  • Fresh rolls z krewetką, mango , ogórkiem, mietą i kolendrą z wietnamskim sosem orzechowym
  • Nem LuiSłynne wietnamskie szaszłyki wieprzowe z domowymi piklami z marchewki i kalarepy świeżymi ziołami z sosem kolendrowym podane w bagietce
  • Bun chaKlasyka wietnamskiego street foodu czyli grillowany i marynowany boczek z makaronem vermiceli i tradycyjnym wietnamskim sosem nuoc cham
  • Duck stiry fryKaczka smażona w paście z tamaryndowca z liśmi kaffiru, trawą cytrynową i sosem ostrygowym
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
210,00 zł / os 1