Mexican Street Food

Termin
11.02
2019
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 11.02.2019, 17:00
Termin zakończenia 11.02.2019, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 8
Wolnych miejsc: 8
Zakończenie zapisów 11.02.2019, 23:00
Cena za osobę 210,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook


Street food wszędzie smakuje inaczej, ale zawsze jest esencją lokalnej kultury kulinarnej.

Tak można opisać uliczne jedzenie w Meksyku. Jak wygląda życie uliczne w Meksyku, co się tam je i pije opowie nam Manu od kuchni.

MENU:
  • Domowe tacos z marynowaną w sosie habanero wieprzowiną, kolendrą i serem
  • Robione od podstaw nachos z prawdziwym tradycyjnym guacamole
  • Fajitas z wołowiną papryką, salsą pico de gallo, fasolą pinto, guacamole i kwaśną śmietaną podane z domową tortillą
  • Chrupiąca tostada z rybą, ostrym sosem, kolendrą i świeżym mango
  • Ceviche z łososia 
Poczęstujemy Państwa popularnym w Meksyku trunkiem Mezcal. Odmianą mezcalu najbardziej znaną poza granicami Meksyku jest tequila.

W przeciwieństwie jednak do tequili tradycyjny mezcal jest nie destylatem sporządzonym ze sfermentowanego soku, lecz z całego rdzenia (piña) agawy.

Różnica dotyczy również gatunku agawy użytego do produkcji, mezcal wytwarza się z wielu gatunków agaw zielonych, natomiast tequilę wyłącznie z agawy niebieskiej (Agave tequilana) i to tylko w regionie Tequila.

Do tequili nigdy nie dodaje się gąsieniczki \"gusano rojo\", dlatego nie ma tequili z robakiem, jest tylko mezcal z robakiem.
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
210,00 zł / os 8