Pizza classica

Termin
09.06
2022
Godzina
16:00
Czas trwania
5 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 09.06.2022, 16:00
Termin zakończenia 09.06.2022, 21:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 09.06.2022, 15:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Od około trzech lat, ciągle z wielką determinacją próbuję okiełznać, mąkę i dzikie drożdże, co sprawia mi ogromną przyjemność, pozwala się zrelaksować, a przy tym zapomnieć o rzeczach, które nie koniecznie czynią nasz świat piękniejszym, a mnie szczęśliwszym.

Moją ogromną pasją, która pojawiła się stosunkowo późno, bo o okolicach czterdziestki, stało się wypiekanie głównie chlebów jedynie przy użyciu zakwasu. Oczywiście szlifuje też m.in. takie wypieki jak: bułki, chałki, chleby 100% żytnie, bajgle, bagietki, focaccie i różnego rodzaju pizze:

  • Teglia Romana
  • Pinsa Romana
  • Pizza Classica


Podczas najbliższych warsztatów z wypieku pizzy, chciałbym przede wszystkim pokazać i udowodnić Państwu, że nie potrzeba do tego celu mikserów i piecy za kilka tysięcy złotych, po to tylko aby zjeść pyszną pizzę we własnym domu.


Opowiem Państwu, o tym jak ważny jest sam proces dojrzewania i wyrastania ciasta i jak zrobić, aby pizza była daniem lekkostrawnym. Nauczymy się również, rozkręcać i wypiekać pizzę.

Postaram się pokazać Państwu na co zwrócić uwagę podczas ręcznego wyrabiania ciasta, jak prawidłowo uformować kulki i przede wszystkim wskazać optymalny moment, kiedy przygotowana wcześniej kulka jest gotowa do formowania i wypieku.

Uwierzcie mi, że nie potrzebne są Wam do tego jakieś magiczne umiejętności, aby w Waszym domu pachniało pyszną, lekkostrawną pizzą. Wystarczy odrobina chęci i determinacji. 



Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
250,00 zł / os 11