Podróż do Galicji
Termin
28.11
2020
Godzina
15:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
230,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 28.11.2020, 15:00 |
Termin zakończenia | 28.11.2020, 18:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 11 |
Zakończenie zapisów | 28.11.2020, 23:00 |
Cena za osobę | 230,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapraszamy w podróż do Galicji, jednego z najbardziej malowniczych regionów Hiszpanii i mekki dla miłośników owoców morza i białego wina!
Magiczne krajobrazy, wszechobecne góry i ocean tworzą tu niezwykłą mieszankę, w której zakochasz się od "pierwszego zjedzenia"!
Podczas warsztatów przygotujemy słynne tapas z Galicji - Pulpo Gallega, czyli ośmiornicę po galicyjsku, następnie stworzoną z kilku elementów, najlepszą zupę z owoców morza na świecie - Caldereta Gallega i aby nie było za mało - coś dla miłośników mięsa, którzy odkryją Cocido Gallego z chorizo, wołowiny, boczku i drobiu, aby na koniec spróbować deseru, dla którego warto przejść Santiago de Compostella - migdałowej Torta de Santiago!
Menu:
- Caldereta Gallega – niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku
- Pulpo a la gallega – przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki, która swą renomę zyskała w całej Hiszpanii
- Cocido Gallego – tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny, wieprzowiny i ciecierzycy
- Torta de Santiago – ciasto migdałowe z Santiago de Compostella Dodatkowo białe wino ze szczepu albariño znad fiordów Rias Baixas.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506