Podróż do Galicji

Termin
03.10
2020
Godzina
15:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
230,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 03.10.2020, 15:00
Termin zakończenia 03.10.2020, 18:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 03.10.2020, 23:00
Cena za osobę 230,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


Zapraszamy w podróż do Galicji, jednego z najbardziej malowniczych regionów Hiszpanii i mekki dla miłośników owoców morza i białego wina!

Magiczne krajobrazy, wszechobecne góry i ocean tworzą tu niezwykłą mieszankę, w której zakochasz się od "pierwszego zjedzenia"!

Podczas warsztatów przygotujemy słynne tapas z Galicji - Pulpo Gallega, czyli ośmiornicę po galicyjsku, następnie stworzoną z kilku elementów, najlepszą zupę z owoców morza na świecie - Caldereta Gallega i aby nie było za mało - coś dla miłośników mięsa, którzy odkryją Cocido Gallego z chorizo, wołowiny, boczku i drobiu, aby na koniec spróbować deseru, dla którego warto przejść Santiago de Compostella - migdałowej Torta de Santiago!

Menu:

  • Caldereta Gallega – niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku
  • Pulpo a la gallega – przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki, która swą renomę zyskała w całej Hiszpanii
  • Cocido Gallego – tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny, wieprzowiny i ciecierzycy
  • Torta de Santiago – ciasto migdałowe z Santiago de Compostella Dodatkowo białe wino ze szczepu albariño znad fiordów Rias Baixas.


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
230,00 zł / os 11