Tajskie gotowanie
Termin
13.10
2023
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
330,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 13.10.2023, 17:00 |
Termin zakończenia | 13.10.2023, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 11 |
Wolnych miejsc: | 4 |
Zakończenie zapisów | 13.10.2023, 23:00 |
Cena za osobę | 330,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Kuchnia którą propagują, to tzw Thai Crua Food - Kuchnia Tajska Domowa. Mieszkają w części roku w Tajlandii,
w naszej bambusowej chacie. Sporo gotują dla siebie jak i dla rodziny. To co Wam proponują, to Tajlandia prawdziwa, prosta, bez zadęcia i fanfaronady.
To nie są rewelacje po tygodniowych czy miesięcznych wakacjach w Tajlandii. Wszystkie przepisy opracowane są przez Bualoy.
Ich kuchnia różni się zupełnie od tej, której kosztujecie w Polskich restauracjach, jest prostsza i smaczniejsza niż ta, w restauracjach turystycznej Tajlandii, jest dokładnie taka, jakiej mogliście zakosztować na ulicach Tajlandii. Podobnie gotuje Bualoy i jej rodzina w domu, od zawsze. Używają takich samym przypraw, jak te w Tajlandii, niemniej - co dla nas istotne, nie używają glutaminianu sodu czyli tzw "cziulotu". Używają mniej cukru i soli.
Uczą gotować wyłącznie tych dań, do których produkty, będziecie mogli nabyć w miejscowych sklepach, a te bardziej wymyślne przyprawy - w najtrudniejszym przypadku, w Internecie. Tajowie nie jedzą tego, co my myślimy, że jedzą ? Opowiedzą Wam o tym, pokażą, nauczą.
MENU:
WARSZTATY TAJSKIE DLA FARANGA czyli Najlepsze Tajskie Dania Turysty - to, co lubimy najbardziej
- SAŁATKI SOM TAM - legendarna sałatka „Papaja Pok Pok”. Jedna z najbardziej znanych i najznakomitszych sałatek Azji. Wyrazista, słodko-kwaśno-pikantna. Podstawą jest zielona papaja oraz wiele innych, zaskakujących składników. W Polsce zielone papaje bardzo ciężko nabyć a jeśli już się pojawią, to kosztują krocie. Czym Tajowie zastępują papaje w naszych warunkach, tak aby sałatka wciąż była wyrazistym Sam Tam?
- ZUPY TOM YAM KUNG – nie może jej zabraknąć na naszych warsztatach. Wciąż o nią pytacie. Nr 1 wśród zup świata. Pokażemy Wam, że Tom Yam to nie tylko mleczko kokosowe i liście limonki. Zupa jest wieloskładnikowa i istnieje wiele możliwości jej przygotowania. Nauczymy Was kilku.
- MAKARON PAD THAI – legendarny makaron zasmażany w sosie tamaryndowym. Nauczymy Was jak przygotować swój własny sos z tamaryndu oraz jak zrobić to danie na kilka różnych sposobów.
- DESER MANGO STICKY RICE – deser którego wszyscy znają i uwielbiają – kleisty ryż z świeżym mango.
Do miłego spotkania się. Sawadee!
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506