Tajskie gotowanie

Termin
13.10
2023
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
330,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 13.10.2023, 17:00
Termin zakończenia 13.10.2023, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 4
Zakończenie zapisów 13.10.2023, 23:00
Cena za osobę 330,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


 
 
DOMOWA KUCHNIA TAJSKA.

Kuchnia którą propagują, to tzw Thai Crua Food - Kuchnia Tajska Domowa. Mieszkają w części roku w Tajlandii,

w naszej bambusowej chacie. Sporo gotują dla siebie jak i dla rodziny. To co Wam proponują, to Tajlandia prawdziwa, prosta, bez zadęcia i fanfaronady.

To nie są rewelacje po tygodniowych czy miesięcznych wakacjach w Tajlandii. Wszystkie przepisy opracowane są przez Bualoy.

Ich kuchnia różni się zupełnie od tej, której kosztujecie w Polskich restauracjach, jest prostsza i smaczniejsza niż ta, w restauracjach turystycznej Tajlandii, jest dokładnie taka, jakiej mogliście zakosztować na ulicach Tajlandii. Podobnie gotuje Bualoy i jej rodzina w domu, od zawsze. Używają takich samym przypraw, jak te w Tajlandii, niemniej - co dla nas istotne, nie używają glutaminianu sodu czyli tzw "cziulotu". Używają mniej cukru i soli.

Uczą gotować wyłącznie tych dań, do których produkty, będziecie mogli nabyć w miejscowych sklepach, a te bardziej wymyślne przyprawy - w najtrudniejszym przypadku, w Internecie. Tajowie nie jedzą tego, co my myślimy, że jedzą ? Opowiedzą Wam o tym, pokażą, nauczą.


MENU:


WARSZTATY TAJSKIE DLA FARANGA czyli Najlepsze Tajskie Dania Turysty - to, co lubimy najbardziej
  • SAŁATKI SOM TAM - legendarna sałatka „Papaja Pok Pok”. Jedna z najbardziej znanych i najznakomitszych sałatek Azji. Wyrazista, słodko-kwaśno-pikantna. Podstawą jest zielona papaja oraz wiele innych, zaskakujących składników. W Polsce zielone papaje bardzo ciężko nabyć a jeśli już się pojawią, to kosztują krocie. Czym Tajowie zastępują papaje w naszych warunkach, tak aby sałatka wciąż była wyrazistym Sam Tam? 
  • ZUPY TOM YAM KUNG – nie może jej zabraknąć na naszych warsztatach. Wciąż o nią pytacie. Nr 1 wśród zup świata. Pokażemy Wam, że Tom Yam to nie tylko mleczko kokosowe i liście limonki. Zupa jest wieloskładnikowa i istnieje wiele możliwości jej przygotowania. Nauczymy Was kilku.
  • MAKARON PAD THAI – legendarny makaron zasmażany w sosie tamaryndowym. Nauczymy Was jak przygotować swój własny sos z tamaryndu oraz jak zrobić to danie na kilka różnych sposobów.
  • DESER MANGO STICKY RICE – deser którego wszyscy znają i uwielbiają – kleisty ryż z świeżym mango.


Do miłego spotkania się. Sawadee!


  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
330,00 zł / os 4