TEX-MEX

Termin
17.04
2020
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
220,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 17.04.2020, 17:00
Termin zakończenia 17.04.2020, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 12
Zakończenie zapisów 17.04.2020, 23:00
Cena za osobę 220,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły



Ta teksańska odmiana kuchni meksykańskiej jest całkowicie rodzimym stylem kulinarnym. Jest mniej pikantna od meksykańskiego pierwowzoru i więcej spożywa się tu świeżego mięsa i jarzyn.

Ogólnie jednak podstawowe składniki są te same: dużo ryżu i fasoli (często najpierw gotowanej, tłuczonej, a potem zasmażanej) oraz rozmaite odmiany tortillas czyli cieniutkich naleśników z kukurydzianej mąki. W tortillas można zawijać inne potrawy (burrito) — i jeść ręką; składać, wypełniać farszem i smażyć (taco), zwijać, faszerować i piec w sosie (enchilada) lub najpierw smażyć, a potem podawać z innymi potrawami na wierzchu (tostada).

Do posiłków zazwyczaj serwuje się nachos (kukurydziane chipsy) i gorący sos salsa. Specyfikiem spotykanym tylko w kuchni Tex-Mex jest chili con carne z wołowiną i fasolą oraz patato skin — faszerowane skórki ziemniaków.

 
Menu:
 
  • Pepper poppers. Papryka jalapeño faszerowane serem, kolendra i boczek
  • Potato skins with chorizo. Pieczone skóry ziemniaczane zapiekane z kiełbasa chorizo i pomidory.
  • Chicken burrito. Własnej roboty placki pszenne faszerowane czarną fasolą, kurczakiem i papryką.
  • Mango&chipotle sauce. Pikantny sos z mango i papryką chipotle.
  • Brownie. Ciasto z gorszka czekolada z orzechami.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
220,00 zł / os 12