TEX-MEX
Termin
17.04
2020
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
220,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 17.04.2020, 17:00 |
Termin zakończenia | 17.04.2020, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 12 |
Zakończenie zapisów | 17.04.2020, 23:00 |
Cena za osobę | 220,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Ta teksańska odmiana kuchni meksykańskiej jest całkowicie rodzimym stylem kulinarnym. Jest mniej pikantna od meksykańskiego pierwowzoru i więcej spożywa się tu świeżego mięsa i jarzyn.
Ogólnie jednak podstawowe składniki są te same: dużo ryżu i fasoli (często najpierw gotowanej, tłuczonej, a potem zasmażanej) oraz rozmaite odmiany tortillas czyli cieniutkich naleśników z kukurydzianej mąki. W tortillas można zawijać inne potrawy (burrito) — i jeść ręką; składać, wypełniać farszem i smażyć (taco), zwijać, faszerować i piec w sosie (enchilada) lub najpierw smażyć, a potem podawać z innymi potrawami na wierzchu (tostada).
Do posiłków zazwyczaj serwuje się nachos (kukurydziane chipsy) i gorący sos salsa. Specyfikiem spotykanym tylko w kuchni Tex-Mex jest chili con carne z wołowiną i fasolą oraz patato skin — faszerowane skórki ziemniaków.
Menu:
- Pepper poppers. Papryka jalapeño faszerowane serem, kolendra i boczek
- Potato skins with chorizo. Pieczone skóry ziemniaczane zapiekane z kiełbasa chorizo i pomidory.
- Chicken burrito. Własnej roboty placki pszenne faszerowane czarną fasolą, kurczakiem i papryką.
- Mango&chipotle sauce. Pikantny sos z mango i papryką chipotle.
- Brownie. Ciasto z gorszka czekolada z orzechami.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506