Walentynkowe czary mary

Termin
13.02
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
250,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 13.02.2018, 17:00
Termin zakończenia 13.02.2018, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 13.02.2018, 15:00
Cena za osobę 250,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


W czasie trzech godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku.
Poznamy tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu, suchego lodu i tekstur oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
 
Menu warsztatów:
  • Shot z tajskiej herbatki z kokosem, limonką i rumem zmieniający kolor podawany w próbówkach
  • Sałatka ze świeżych sałat z kawiorem z papryki (trzy kolory) i piaskiem z oliwy
  • Stek wołowy z antrykotu sezonowanego na mokro gotowany metodą sous vide, podawany z wędzoną solą, blanszowanymi warzywami i purée z ziemniaków z pieprzem z Madagaskaru
  • Sorbet z Martini z truskawką tworzony na ciekłym azocie
  • Lody waniliowe z piaskiem z oliwy z pestek dyni
  • Mojito w postaci sferycja.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
250,00 zł / os 20