Wege Azja

Termin
17.09
2020
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
220,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 17.09.2020, 17:00
Termin zakończenia 14.11.2018, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 17.09.2020, 23:00
Cena za osobę 220,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Kuchnia azjatycka powszechnie uważana za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Azja słynie z krajów, gdzie jedzenie mięsa wcale nie jest takie oczywiste.

To tam powstało tofu, tempeh czy seitan popularne wegańskie zamienniki.

Kuchnia azjatycka staje się bardzo popularna.

Już niemal każde polskie miasto może pochwalić się dobrym sklepem z zupą ramen i restauracjami serwującymi dania z woka.


Co takiego przyciąga ludzi do kuchni azjatyckiej? Intensywność potraw uzyskiwana dzięki piątemu smaku- umami. Na warsztatach przygotujemy roślinne i bezmięsne opcje popularnych potraw.



Menu “Wege Azja”:


  • Świeże spring rollsy z warzywami, makaronem ryżowym, podane z ostrym domowym sosem chilli i sosem orzechowym satay
  • Tradycyjny tajski Pad Thai z tofu z sosem z tamaryndowca, chilli, kiełkami fasoli mung, dymką i kolendrą
  • Mango Sticky Rice - ryż basmanti gotowany w mleku kokosowym z owocami mango i sosem kaemelowo-kokosowym
 
 



Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
220,00 zł / os 11